Vilt gebruiken

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 177-3
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright www.knutselidee.nl

Ik heb thuis nog drie pakken vilt liggen, ze hebben de grootte van een A4 vel en de kleuren wit, roze, blauw, oranje, groen, geel en rood. Ik weet niet wat ik ermee kan doen. Hebben jullie misschien een idee?
Groetjes van Lonneke


Laatst had ik mijn nichtje te logeren en die is heel handig en creatief. Van vilt heeft ze toen een lammetje gemaakt.
In de bibliotheek kun je vast wel een boek lenen met voorbeelden. 'vilten figuren maken' bijvoorbeeld. Op de twee foto's hieronder vind je een voorbeeld van een uiltje. Een foto hoe het eruit ziet als het af is en het patroon.
Ook op breienwebshop en daar vind je voorbeelden.
Met lovertjes/pailletten en kraaltjes kun je hem mooi versieren. Knoopjes als oogjes kun je heel goedkoop vinden in diverse winkels..
Veel plezier ermee!
Groeten,
Margriet Post

Dit zijn leuke kleuren voor een vlinder. Zoek een tekening van een vlinder of teken er zelf een die past op A4.
Knip de vlinder uit het vilt (2 x). Naai deze stukken aan elkaar, maar laat een gedeelte open, zodat je deze nog kunt vullen met watten. De vlinder kun je aan beide kanten versieren met o.a. kralen, pailletjes enz. Ben je klaar, vul de vlinder en naai vervolgens dicht.
Zo kun je grotere en kleinere vlinders maken voor eventueel een mobiel.
Veel succes
Ria v. W.

Je kan met die vilt stukken mooie bloemen maken op een vlak stuk karton of op een groot doek. En daarna aan de muur hangen
Judith

En wat dacht je van een hoesje voor je mobiel?
Ik heb meerdere voorbeelden op het internet gevonden en ik vond ze zo leuk!

Succes! Groetjes
Marianne

Je kunt er plushies van maken, dat zijn pluchen beestjes. Op youtube zijn daar heel veel filmpjes over te vinden en bouwplaten. Het is heel erg leuk en ook leuk als je wil beginnen met naaien. Maar je kunt er ook een telefoonhoesje van maken of wat anders, met vilt kun je heel veel doen dus laat je fantasie erop losgaan!
Groetjes Celine

Van vilt kun je figuurtjes maken, en opvullen. Maar je kunt ze ook gebruiken voor een viltbord,
Eerst plak je een lap vilt op een bord, van de andere lapjes knip je figuurtjes, dan kun je er een telkens veranderende plaat van maken. Vilt is prima te gebruiken voor allehande accesoires, en misschien zou je eens in een bibliotheek bij je in de buurt kunnen kijken naar boekjes over vilt.
Succes,
Gerja.

Maak er een kleurige vogel- of vissenhanger van, want je hebt leuke kleuren
Wat moet je doen : teken op papier de vorm van de vogel/of vis (dat is patroon 1)
teken op papier de vorm van de vleugel/of vin, 1 cm kleiner dan patroon 1 (dat is patroon 2)
teken op papier een hartje, weer 1 cm. kleiner dan patroon 2, (dat is patroon 3)
Vouw je vilt dubbel en speld goed vast
Leg ieder patroon op een andere kleur en knip netjes uit. Naai nu patroon 3 op 2, en daarna 2 op 1. (overhands steekje of rijgsteekje) Naai voor de oogjes zwarte kralen op je dier
Leg een mooi gekleurd lint bovenaan tussen de 2 delen en naai de 2 delen op elkaar met een knoopsgatensteek, naai het lint mee vast, houd een vulopening aan de onderkant, vul iets op en naai helemaal dicht
Je kunt allerlei kleuren combineren en zo word het iedere hanger weer anders ook een leuk (kraam)cadeautje
Succes
Corrie

Je kunt er leuke vingerpoppetjes van maken. En deze versieren met kraaltjes, haartjes etc. Met die vingerpoppetjes kun je leuk theater spelen.
Judith Koekie

Mijn dochter van 9 heeft een oud vilten hertje gekocht bij De kringloop voor 50 cent. Die heeft ze uit elkaar gehaald zodat ze het patroontje had en dit van vilt nagemaakt. Je kan ook bloemen knippen van groot naar klein en op elkaar plakken en dit op een haarspeldje maken. De Vrije school doet heel veel met vilt, kaboutertjes, bloemetjes, beestjes, popjes, engeltjes. Je kan er ook handig poppenkleertjes maken omdat je geen zoompjes hoeft te maken omdat het niet rafelt. Succes!
Groeten,
Cecile

Je kunt er leuke vingerpoppetjes mee maken. Je kunt op internet allerlei leuke figuurtjes vinden.
Marijn van Remmen

Met vilt kan je leuke dingen knutselen, uiltjes, sprookjesfiguurtjes. Ik heb eens een artikel gevonden in libelle, van sprookjesfiguurtjes, en ook uiltjes in een booordevol boekje, je kan een hele familie maken als je wilt.
Helemaal onderaan zie je ook een paar foto's van vilten figuren die je zou kunnen maken.
Voor deze figuurtjes heb je wel styropor balletjes nodig (piepschuim balletjes) ter versteviging.
Met vilt kan je ook kleertjes maken voor (kleine) popjes, je knipt het patroon 2 x uit, naait het aan elkaar en draait het om, en je mooie kleedje is klaar.
groetjes,
Maren

Van vilt kun je dieren en andere figuurtjes maken. Teken de buitenste vorm van een dier op papier. Knip het dier uit, en met deze 'mal' kun je dan de omtrek van het figuurtje op het vilt tekenen. Knip het figuurtje 2 keer uit het vilt, en naai de zijkanten aan elkaar. Laat een klein stukje open om het te vullen. Dat kan met restjes wol, vilt of watten. En naai dan ook het laatste deel dicht.
De complete omschrijving en een foto kun je vinden op: Vilten dieren
Groetjes,
Heleen de Vaan

Je kan er hele leuke vinger poppetjes mee maken,
Of een speldenkussen die je versierd met kraaltjes,
Of een leuke kaart ,die je dan beplakt met vilt en daarop met palletjes en kraaltjes een bloem b.v.
Ook leuk is poppenkast figuren.
Veel plezier met je vilt lapjes.
Groetjes omafiets

Je kunt een brede strook vilt knippen en om een lege schone glazen pot doen. ( wel even vastplakken ) evt versier je de stook van te voren met kraaltjes. Bind een stuk touw in het midden erom heen met een strik en hang aan het uiteinde ook hier kraaltjes aan. Nu kun je er bloemen of andere dingen inzetten.
Carla van den BergeWat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van www.knutselidee.nl

 spatje

Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop