Vlinder aan de muur

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 105
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright www.knutselidee.nl

Ik wil graag mijn buitengevel wat opfleuren met vlinders of een ander dier. Ik heb dit wel eens gezien gemaakt met takken en gaas. Heeft iemand hier ideeen voor en hoe ik dit het beste kan doen?
Groetjes Judith


Als je het dier op een groot vel papier tekent (niet te moeilijk) en daarna buig je met een flink stuk ijzerdraad dezelfde vorm. Vervolgens kun je klimop of iets dergelijks om het ijzerdraad heen binden. Zo kun je het net zo groot en moeilijk maken als je zelf wilt.
groetjes, Carina

Teken eerst een mal, van de grootte van je vlinder. Knip daarna, met een hele scherpe tang, de mal uit het kippengaas. Let op want de gaas is erg scherp! Doe dit 2 keer. Daarna leg je op het onderste gedeelte mos, en vul het lijfje met (berken)takken. Tot slot rijg je met een strotouwtje het kippengaas goed strak aan elkaar.
Natuurlijk kun je de vlinder nog versieren naar eigen keuze.
Groetjes Miranda de Mol

Zoek mooie lange rode buigzame takken in de tuin of bos. Zoek 5 kortere takken die je als het 'lijf' van de vlinder bijeen bindt. Twee takken wat langer dan heb je gelijk voelsprieten. Windt achter de sprieten wat mos voor de kop. Maak van gaas de kleine vlinder dubbel, daartussen stop je mos, hortensia's, judaspenning of ander leuk materiaal. Maak de zijkanten aan elkaar vast.
Bevestig de vlinder aan het 'lijf'.
Maak van de buigzame takken weer de vorm van de vleugels van de vlinder maar dan grote, bevestig ze in het gaas van de vlinder.
Je hebt er jaren plezier van.
groeten Betsie
==
== Er zijn ook foto's ingezonden.
== Je vindt de vlinder hier.
==

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van www.knutselidee.nl

 spatje

Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop