Knutselen voor vogels

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 017
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright www.knutselidee.nl

Ik heb een vraag: ik zoek iets te knutselen voor de vogels in de winter.

Voor de vogels: neem een strokrans en omwikkel deze met een slinger van doppinda's. Afhankelijk van hoe netjes (cadeautje?) je wil werken en de grootte van de krans kan dat wel wat tijd kosten. Voor echte knutselfans natuurlijk geen probleem.
Nanette

Bij ons op school heb ik wat leuks gezien!
Daar is een bloemstuk gemaakt in een stenen pot met allemaal vetballetjes en andere lekkere dingen voor vogels. Er staan 3 lange dunne twijgen in de pot die bovenaan bijelkaar gebonden zijn. Daaromheen groene bladeren van bv. de broodboom en nog dunnere takjes en op diverse plekken is er dan wat ingehangen. Het ziet er heel leuk uit!
Mirjana

Zelf heb ik dakpan beschilderd en beplakt met servetten. Op de dakpan heb ik een half terracotta potje gelijmd. Dat potje heeft dezelfde kleur als de dakpan en er staat ook een gedeelte van dezelfde servet op. Maak voorzichtig met het juiste gereedschap een gat in de dakpan, stop mezenbolletjes in het potje en hang het aan de muur. Bij mij waren de mezenbolletjes al na 3 weken op.
Miriam Bakker

Een recept voor vetbollen. Het is heel makkelijk te maken: je smelt een blok (goedkoop) frituurvet (of een paar natuurlijk, 't is maar net hoeveel je wilt maken) en roert daar een zakje vogelzaad doorheen. Dit laatste kun je in de dierenwinkel waarschijnlijk het hele jaar door krijgen en in de wintertijd ook bij supermarkten en tuincentra enz. Giet het in de bloempot en klaar is kees! Wat ik zelf ook wel eens gezien heb in de winkel (en thuis nagemaakt) is dit: je kunt bij winkels voor huishoudartikelen vaak van die wegwerp boterkoekvormen kopen van aluminiumfolie. Als je daar dat vogelzaad/vetmengsel in stort, heb je een leuk ding voor bijv. op de tuintafel of in het vogelhuisje, als de vorm klein genoeg is. Je kunt er ook nog doppinda's of gepelde pinda's, zonnebloemzaadjes o.i.d. in een patroontje in leggen. Leuk werkje voor de kinderen misschien? Wel als het vet al bijna gestold is natuurlijk!
Succes,
Gonda van Rixoort.

Variaties hierop
...het vet giet ik in de kokosnoot helft en dan strooi ik het vogel zaad er in....
...is met mijn kinderen eerst dennenappels zoeken, dan het vet smelten, vogelzaad toevoegen, een draadje aan de dennenappel en dan net als kaarsen trekken de dennenappels omtoveren tot vetbollenÖ...
...neem gewoon 'vers' vet omdat er anders teveel zout in zit voor de vogels....
...het vet zet ik heel even in de magnetron....
...vermengen met winterstrooivoer of als afwisseling grof parkietenzaad waarin zonnepitten zitten....

Vorig jaar heb ik een leuke "vogelvoederplaats"gemaakt die ook gelijk nog leuk is om te zien.
Ik neem een krans van stro (in de winkel te koop) en rijg een lange slinger van doppinda's.
De krans versier ik met klimop en groen van dennenboom of coniferen. Daaromheen slinger je de pindaketting. Op 4 plaatsen maak ik een klein terracotta bloempotje vast, gevuld met vet en vogelzaad, en tussen de potjes in bevestig je mooie rode appels.
Knoop je er 4 linten aan die je bovenaan bij elkaar samen laat komen dan kan je hem horizontaal ergens aan ophangen. Of je kan hem aan een muur hangen (niet te dicht bij een deur, anders komen de vogels niet zoveel)
Ik hoop dat het een leuk idee is?
Hartelijke groeten van Wilma

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van www.knutselidee.nl

 spatje

Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop