Voor Oma

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 127
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright www.knutselidee.nl

Ik wil iets leuks voor mijn oma maken maar ik weet echt niet wat ik voor haar kan maken. Heeft iemand een tip voor iets moois wat niet teveel tijd vraagt? En niet al te dure hobbymaterialen?
Johanna Hoogeveen


Neem een theekaarsje en een leuke servet. Knip uit de servet een cirkel, de grootte van het theekaarsje. Haal de lont uit het theekaarsje. Nu smeer je het vanboven in met servetlijm en je plakt er het bovenste velletje van de servet op. Nu nog eens lijm erover, even laten drogen, lontje er terug door. Een klein leuk geschenkje is klaar en je kan het nog gebruiken ook.
Ik heb er al veel succes mee gehad.
Veel plezier ermee!
Els Robberechts

Je pakt een grote kei en versiert deze door te beschilderen, plakken of bv strass steentjes erop. Met stift of verf schrijf je erop Oma je bent een kei.
Groetjes ingrid
Zie ook Kei van een vader

Koop oma's favoriete koekjes en plak die met suiker op een stuk bakpapier, je kunt er allerlei vormen van maken: van oma zelf tot een voorwerp van haar belangstelling (huisdier, hobby). Het bakpapier plak je vast op stevig karton.
groeten Betsie

Koop een (klein) plantje. Maak er een potje bij van fietsband (oude fietsbanden kun je gratis krijgen bij de fietsenmaker.) Er staan op internet allerlei mogelijkheden.
Ik heb met mijn hobbyclub het volgende gemaakt: Gebruik een halve (holle) piepschuim bal (grootte kan je zelf bepalen a.d.h.v. het plantje dat je hebt gekocht. Ze worden als hele bal verkocht, de prijs loopt op per grootte.)
Werkwijze: snij uit de dichte ronde bovenkant een ronding uit (met een zaagmes gaat dat goed) ter grootte van de bovenkant van plastic bloempotje (zet het potje omgekeerd op de bol, teken de rand af en snij uit). Snij aan de onderkant de bol recht (dus de sluitrand eraf halen) zodat de halve bol stevig staat.
Knip 2 oude fietsbanden in 2x3 repen, zet een reep vast op de onderrand van de bol met een speld en omwikkel de bol van onder naar boven door het gat en weer naar beneden enz.tot de band op is het uiteinde met een speld vastzetten en dan weer verder met de volgende band, tot de bol geheel omwikkeld is. (Let op: binnenkant fietsband aan de buitenkant!, voor het 'lood'effect)
Neem het uitgesneden deel en omwikkel het met fietsband. Je begint weer met een reep vast te zetten in de rand. Dit 'deksel' wikkel je vanuit het midden steeds kruiselings tot hij helemaal bedekt is. Vastzetten met een speld. Bovenop zet je met een speld een propje band vast. Dit deksel bevestig je met een reepje fietsband tegen de pot aan. Zet dan het plantje in je potje en duw hem stevig in de fietsbandpot. Het lijkt erg ingewikkeld, maar ik ben er meestal in een half uur mee klaar.
Je hebt het tweede deel van de bal over, maar je zult zien dat er al gauw iemand is die ook zo'n leuke pot wil hebben (Let op: was erna goed je handen)
Corrie van der Steen

Neem een leuke foto van jezelf (evt waar je samen met je oma op staat) en plak die op gekleurd karton en plak een rand om de foto heen. Dit kun je doen met schelpen, gedroogde boom bladeren, knopen, hartjes snoepjes of andere kleine dingen.
Knip evt te veel aan karton eraf. Wat wel leuk is om een klein randje te laten zitten voor de kleur. Je oma is hier vast blij mee. Succes!
Groetjes Carla van den Berge.

Ik denk dat je iedere oma wel blij kunt maken met een foto van jezelf in een mooi lijstje. Je kunt een leuk lijstje kopen en vervolgens langs de rand beplakken met leuke plakdiamantjes. Ook kun je zelf van karton een lijstje maken en leuk beschilderen of beplakken. Succes ermee.
Groeten van Marja

Voor oma een leuk idee. Neem een lege cd. Plak het aan de achterkant af met papier en doe er een lusje er tussen. Kan je ophangen. Langs de rand plak je een randje van stikkers en midden op de cd doe je een leuk plaatje bijv 3d. Leuk voor oma hoor!
Daaf Eggebeen

Je zou voor je oma een leuke verjaardagskalender kunnen maken. Je hebt hiervoor een strook stevig karton zeg van 70 cm lang en 10 cm breed. Hierop bevestig je met een bloemenlintje hartjes van ongeveer 10 cm breed en 7 cm hoog. Deze knip je uit allerlei mooie kleuren fotokarton.
Deze hartjes kun je na eigen inzicht versieren. Verder komt er naam en datum waarop de mensen jarig zijn die je oma het meest na aan het hart liggen. De gaatjes voor de lintjes kun je erin maken met een perforator. Het resultaat zal gewaardeerd worden. En het is een unieke kalender.
Succes Marian

Ik heb toen mijn moeder 80 werd samen met mijn zoon een bloem gemaakt. 1 Grote bloem uitknippen en in het midden hiervan een foto van je kind. Deze bloem op een houten stokje geplakt en in een bloempot gevuld met oase gestoken. Rondom de grote bloem allemaal kleine bloemetjes gestoken. Je kunt de bloemen laten beplakken met stikkers of er iets op laten tekenen of schrijven.
Judith Munnecom

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van www.knutselidee.nl

 spatje


Andere leuke knutselwerkjes