Vrijwiligers werk met kinderen

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 116
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright www.knutselidee.nl

Ik doe vrijwilligers werk op een camping. Het aankomende seizoen ga ik met de kinderen van 12 t/m 16 jaar knutselen.
Maar ik weet niet goed wat deze leeftijdsgroep leuk vind om te maken. Kan iemand mij een leuk idee aandragen voor deze groep om op een camping te maken. Iets met vakantie?
B.V.D.
Hans van Halteren


Wat te denken van sieraden maken, boetseren, speksteen bewerken.
Groetjes Natascha

Vriendschapsbandjes? De werkwijze kan van gemakkelijk tot best ingewikkeld gaan.
groeten,
Greet
==
== Voorbeeld: Vriendenbandje
==

Ik heb enkele jaren schoolkamp gedaan. Een succesvol project was het maken van een groot schilderij.
Neem een tekening naar keuze, vergroot deze naar wens( 2 bij 3 meter). Maak er vakken van(aantal deelnemers) en teken deze weer op groot op wit board of karton. Laat elk kind naar eigen keuze zijn deel verven in de kleur die ze willen. Rondjes streepjes alles kan. Leg later de delen weer aan elkaar en je hebt een prachtig abstract werk.
Misschien kan het nog op een plaat board geplakt worden. Succes verder
Groet Roos van Bokhoven

Wat dacht je van gipsmaskers met gips verband en anders vlotten bouwen. Een computerprogramma maken of iets pionieren, dat is met touw knopen.
groeten Wouke Lans

Voor de meisjes een eigen sieraad van kralen maken. Voor de jongens een totempaal uit een dikke tak snijden.
M Dekkers

Sieraden maken met kralen en suede linten. Bloemstukjes is altijd een succes. Werken met servetten op houten ondergrond. Servies of glas schilderen is voor deze leeftijd ook leuk.
Jenny

Tijdens een kamp van Jong Nederland heb ik met deze leeftijdsgroep een keer een voetbaltafel gemaakt. Helaas heb ik geen echte beschrijving meer hiervan. Maar het is niet zo moeilijk. Zorg voor het speelveld voor een plank MDF van 118x69.5 cm. Zorg voor 2 opstaande randen d.m.v een plank MDF van 69.5x 30cm en 2 van 118x30 cm. Voorzie de kortere planken van een uitsparing voor de goals. Deze opstaande planken worden aan het speelveld geschroefd. Dan is het even belangrijk een bestaande voetbaltafel te bekijken. Voor de handgrepen zorg je voor een 8 stokken van 150 cm De poppetjes worden gemaakt van iets dikkere stokken 20 cm. In het midden van deze stokken boor je een gat met de dikte van de lange stokken. De poppetjes kunnen op deze manier makkelijk aan de lange stok worden bevestigd. Ook in de speelbak boor je gaten voor de dikke stokken doorheen te krijgen. De poppetjes kunnen van te voren eventueel worden versierd. Het is wel belangrijk dat je duidelijk kan zien dat er 2 verschillende partijen zijn. Denk eraan dat de stok eerst in de speelbak moet worden gestoken voor een deel en dat dan de poppetjes kunnen worden bevestigd. De goals kunnen worden afgemaakt met een netje.
Dit is een groepsactiviteit en daarna kan er een competitie tafelvoetbal worden gehouden.
Wat ook leuk is en minder werk is het maken van tafeltennis batjes.
Zorg voor 1 tafeltennisbatje als mal. Voor iedere persoon wordt deze mal getekend op een plaat MDF De batjes kunnen worden uitgezaagd met een figuurzaag. Daarna kan het handvat worden omwikkeld met tape. Toen ik dit een keer heb gemaakt ontstond spontaan het idee om alle kinderen iets op het batje te laten schrijven van elkaar bijvoorbeeld iets leuks over de persoon zelf of over het kamp.
Wanneer het vooral meiden zijn in een groep is het leuk om met allerlei ongebruikelijke materialen kleding te maken. ideeŽn hiervoor heb ik gehoord als plastic draagtassen, vuilniszakken, vaatdoeken, speelkaarten, stropdassen, kranten, dweilen. Het is leuk hierna een fotoshoot te doen, of een modeshow.
Vriendelijke groet,
Christel

Wij werken al jaren met kinderen van 4 t/m 12 jaar en die zagen het fijnst op 4 mm MDF. Ook wij vinden dit vele malen beter er hoeft nauwelijks nog geschuurd te worden .
Groetjes Harry Michielsen vrijwilliger bij Het Brakkenfestival te Breda

Met kinderen van 12 tot 16 kan je veel doen, want deze kinderen/jongeren zijn meestal heel creatief en al handig genoeg om iets minder eenvoudige dingen te maken.
Enkele ideetjes :
- vriendschapsbandjes/macramť/scoubidou (Vriendschapsbandje)
- Papier machť
- Origami
- Regenmaker
- Gipsen hand
- Parelmatjes
- Dromenvanger
- zoutdeegfiguurtjes - (Zoutdeeg)
- pennenhouder van plastic fles
Veel succes en plezier ermee!
Groetjes,
Els

Ik denk dat je onderscheid moet maken tussen jongens en meisjes op deze leeftijd. Voor jongens lijkt het me leuk om een vlieger te maken. op het internet vind je allerlei sites die gaan over vliegers maken. materiaal voor de echte 'grote mensen vlieger' is te duur neem ik aan voor jou als vrijwilliger.
Voor de stof zou je al (kapotte) paraplu's kunnen verzamelen.
Voor meisjes : maak een tas van een (afgeknipte oude, kleine) spijkerbroek. Kan je met de hand in elkaar zetten en versieren met allerlei kleine dingen. Ga maar vast sparen voor broeken of vraag in je familie of vriendenkring of ze oude spijkerbroeken van kinderen willen bewaren.
Je knipt de pijpen eraf, tot dicht bij het kruis en naait die twee gaten dan dicht. De bovenkant kan dicht met een lusknoop, een drukker o.i.d. Een riem maak je van de pijpen.(stroken dubbel vouwen en dichtnaaien) Versieren kan met stift, (stoffen)stickers, kralen, schelpen, laat je fantasie maar werken.
Het lijkt me wel handig als je van te voren zelf een voorbeeld maakt
Gr
Corrie
==
== Voorbeeld: Spijkerbroektas
==

Ik denk dat ze het leuk vinden om met gekleurde touwtjes (bolletje katoen om te haken) vriendschapsbandjes te knopen, je kan veel patronen van de zogenaamde scoobidoo boekjes (die plastic draden waren een paar jaar geleden helemaal in) gebruiken en vervangen voor gewoon wol of katoen, rijg er hier en daar een mooie kraal bij en voor je het weet zitten ze de hele week bandjes te knopen, kan buiten in de zon kan binnen als het regent, succes verzekerd!
Groetjes Priscilla

IdeeŽn: eigen vakantiekaarten maken met hun eigen foto's of folders. Figuurzagen, gipsgieten, vilten poppetjes maken, schilderen op doek (op locatie met mooi uitzicht?), T-shirt pimpen/beschilderen, mozaÔeken.
Succes, Joke.

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van www.knutselidee.nl

 spatje


Andere leuke knutselwerkjes