Plastic wasbolletjes

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 104
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright knutselidee.nl

Weet iemand een knutsel waar de doorzichtige wasbolletjes voor gebruikt kunnen worden?
Ik gebruik ze niet, maar weggooien kan altijd nog. Ik leid een club voor kinderen in de basisschoolleeftijd.
Groetjes Joke.


Wat je hier heel goed mee kunt doen, is het gebruiken als tempex balletjes. Deze worden op scholen en clubs veel gebruikt voor knutselen, bijvoorbeeld om hoofdjes te maken van poppenkastpoppen maar deze zijn duur. Ook zijn er vele andere mogelijkheden zoals het maken van een spookje. Je knipt uit stof een vierkant. Hierin stop je de wasbol en maak je met een touwtje dicht. Zo heb je een hoofdje met een lap stof eromheen. Op het hoofdje maak je van vilt of viltstiften een gezichtje. Aan 2 kanten maak je armpjes door af te binden met touw. Onderaan de lap stof knip je het een beetje rafelend. De wasbolletjes zijn een goede en goedkope vervangmiddel voor de tempexballen. Je kunt er uitstekend mee knutselen!
Groetjes Andrea

Misschien kun je er met Pasen iets mee maken. Voor de kerst is het te vroeg anders kun je er kerstballen van maken. Ze gaan ook niet stuk en dat is veilig voor kinderen.
Met Pasen schilderen, stro erin en eitjes van chocolade met een uitgeknipte kip op de achtergrond.
Of een kunststuk maken voor je clubgebouwtje of lokaal.
Misschien heb je er iets aan
Groetjes Bierlaaf

Met mijn groep 4 heb ik de doorzichtige wasbolletjes gebruikt voor een winterknutsel. De bolletjes met lijm insmeren en door de vogelzaadjes rollen, een touwtje eraan en een vogeltje van papier en veertjes, zelf bedacht en gecreŽerd door de kinderen, erop. Het was een vrolijk gezicht in de klas met al die vrolijke vogeltjes.
Succes
Liesbeth Heerschop

Ik hoorde onlangs iemand die ze gebruikte om kerstballen van te maken met kleuters. Je kunt er ook hangers van maken voor in een paasboom.
Een ander idee is om ze te gebruiken om tuinkers in te zaaien. Leuk is om dan van de bol een hoofd te maken zodat het groeiende tuinkers lijkt op haar dat steeds langer wordt.
Anita Jongkind

De doorzichtige wasbolletjes gebruik ik om in te zaaien, bv tuinkers. Van het wasbolletje maak ik een gezichtje, het plantje vormt het haar.
Groetjes Afke Terpstra.

Laatst heb ik met mijn nichtje en haar vriendinnetje een flink aantal wasbolletjes gemarmerd. Dit geeft een heel leuk effect. Je kunt ze daarna aan een koord rijgen en hebt een leuke slinger voor feestjes. Evt. kun je ze om kerstlampjes doen.
Een andere manier om ze te versieren is bekleden met zijdepapier. Je scheurt stukjes van het zijdepapier en plakt ze op met behangselplak zoals bij papier machť. Door verschillende kleurtjes te gebruiken kun je leuke motieven maken en krijg je krijg je leuke bolletjes. Ook van deze bolletjes kun je weer een slinger of feestverlichting maken.
Ik hoop dat je iets aan deze ideeŽn hebt en veel plezier ermee
Marijke

Mijn zoon uit groep 4 heeft pas gewerkt over het thema De Bouwplaats en had toen met een wasbolletje een cementmolen gemaakt: Een U-vormig stuk karton met een prikker door de poten met een wasbolletje eraan.
Groeten van Anneke van Moolenbroek uit Terneuzen

Je kunt er rode lampjes op batterij in doen. Een elastiekje eraan en je hebt een rode clownsneus.
Voor de kerst kun je op dezelfde manier de neus van rudolf maken.
Speeltje voor de hond.
Ik stop er een hondenbrokje in stop er een doekje of papieren zakdoekje in en laat de hond het brokje eruit halen.
Een verlichte slinger doet het ook goed. Je kunt er gekleurde kerstlampjes in doen. Erg leuk
Berthie

Als je poppetjes maakt met de kinderen, laat ze dan i.p.v. die dure piepschuimballetjes de hoofdjes maken met wasmachinebolletjes.
Een andere manier is om er lampionnetjes van te maken in het thema Sint Maarten. Als lichtjes kan je dan kerstlampjes gebruiken. Hang ze op en het wordt mooi versierd.
Groetjes Andrea

Je kunt het wasmiddelbolletje beplakken met vliegerpapierstukjes in allerlei kleuren. Event. met glitterlijm insmeren en dan kun je ze over de lichtjes van de kerstboom hangen.
Je kunt ook astronautjes maken van bv wc-rolletjes en het wasbolletje is dan de helm.
Groetjes Francisca

Leuke sneeuwpoppetjes of astronauten kun je eenvoudig maken met karton (wc rollen?) en de bollen van de wasmiddelfles. Eventueel een opzet van papier maken en dan met stof omwikkelen tot echte lijfjes. Een beetje het michelin poppetje idee. Natuurlijk kun je dit ook met behulp van een likje zwarte verf omtoveren tot een zwarte piet.
Succes Amanda.

Onze zoon heeft eens op de kleuterschool een inktvis van een wasbolletje gemaakt. Eerst maakte de juf een gaatje boven in de bodem en stak er een wollen draad door zodat je het op kon hangen.
Dan beplak je het bolletje met gescheurde gekleurde snippers van dun papier, laten drogen. Ogen er op plakken (zelf knippen van wit en zwart papier). En de tentakels maken van lange vlechtstroken papier, eventueel wat krullen door op te rollen.
Het inktvisje hangt nu al jaren in de gang, groot succes!
Teffera

Ik ben ze aan het sparen voor de traktatie van mijn zoon. Hij is dol op Piraten en heeft zelf hard meegewerkt bij het maken van het kanon. De wasbolletjes worden de kanonskogels (gevuld met lekkers) van het kanon dat we hebben gemaakt van een grote pvcpijp (ongeveer 50 cm. lang). Deze pijp hebben we bevestigd aan een karretje dat we van afvalhout hebben gemaakt. De pvcpijp is zwart geverfd. Met een halve kurk en een touwtje is de lont gemaakt, in de pijp doen we de wasbolletjes en alle kinderen mogen uit het kanon een kogel pakken op zijn verjaardag.
Yvette

Neem twee bolletjes en plak de bodems op elkaar. Beplakken met witte watten en het zwarte dopje van de wasmiddelfles lijkt heel veel op een hoge hoed. Zet deze er bovenop. Zo heb je een leuke sneeuwpopje.
Adje Hollemans

In de klas heb ik vorig jaar met kleuters kerstballen gemaakt voor in de kerstboom. Maak met een warm gemaakte naald twee gaatjes aan de zijkant en doe daar cenille draad doorheen. Dan kun je hem ophangen.
Wij hebben hem versierd met permanente stiften (dikke). Het was ene erg leuk gezicht!
Groeten,
Sabine van Wamelen

Slinger van maken en dan moet je de bolletjes wel kleuren of verven.
gr. Josette

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van knutselidee.nl

 spatje