Wasco en Ecoline

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 069
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright www.knutselidee.nl

Ik ben Leonie en ik was aan het zoeken naar het idee van wasco dan moest je op zwart papier ofzo met wasco helemaal inkrassen en dan met ecoline erover heen en dan wegkrassen klopt dat, dat het zo moet?
doei
groetjes Leonie


Is het niet zo: eerst een wit papier met wasco inkleuren, dan met zwarte verf (gemengd met een beetje afwasmiddel) erover schilderen, laten drogen en dan kan je er in krassen.
Daisy

Kleur papier maakt niet uit. Met verschillende kleuren wasco helemaal inkleuren. Met zwarte ecoline eroverheen en dan een mooie tekening maken (krassen) met bv een kroontjes pen.
Joeri

Je pakt gewoon een wit vel papier en je kleurt dat helemaal in met verschillende kleurtjes wasco. Daarna kleur je het helemaal over met zwarte wasco. Als het vel helemaal zwart is dan kun je tekeningen maken met houten prikkertjes of iets dikkere stokjes. Het zwart kras je er dan af, en de kleurtjes die eronder zitten komen dan tevoorschijn. En met ecoline is een andere methode. Je maakt met witte wasco een tekening op een wit vel. Daarna ga je er met ecoline overheen en dan komt de tekening tevoorschijn.
Veel succes!!
Groetjes van Erica

Je haalt 2 technieken door elkaar. De eerste is wasco en ecoline; Met wasco een tekening maken en daarna met ecoline eroverheen schilderen. Waar wasco zit komt geen ecoline. Geeft een leuk effect.
Het 2e is de krastechniek. Je maakt met wasco een tekening, goed dik laten inkleuren. Hierna ga je met dekzwart over de tekening heen, je laat dat drogen en daarna kun je in je tekening gaan krassen met een prikpen, naald o.i.d.
Het geeft een mooi effect als je hierna de omtrek nog laat inverven.
Succes.
Marieke van 't Riet

Je moet een wit vel papier helemaal vol laten maken met verschillende kleuren wasco. Er dan overheen met zwarte ecoline (zwarte plakkaatverf kan volgens mij ook). Als het droog is met een kroontjespen of satéprikker een tekening op laten maken. Je krijgt een extra leuk effect als je vakken laat openkrassen.
Gea de Ridder

Laat een tekening helemaal volkleuren met wasco. Verf er een laag zwarte dekverf overheen en als dat droog is kun je daarin krassen.
Esther

Je haalt 2 verschillende technieken door elkaar.
De eerste is een tekening maken met wasco (gewoon op wit papier). Daarna er met ecoline overheen. De ecoline komt op alle plaatsen, behalve waar de wasco zit.
De andere is een (iets dikker) papier helemaal vol maken met wasco (verschillende kleurtjes voor een leuk effect). Daarna zwarte verf over het hele blaadje. Als de verf gedroogd is kun je met een stompe naald of i.d. een tekening uit de verf krassen zodat de wasco weer tevoorschijn komt!
Beide technieken zijn erg leuk, maar geven een heel verschillend effect!
Succes,
Diana

Met wasco kleuren(dik) dan een tekening maken met een scherp voorwerp, erover heen met ecoline, kan maar hoeft niet. Je kunt ook tekenen met lijm en dan met ecoline eroverheen gaan, ook een leuk effect.
Of tekenen met wattenstaafje met olie en dan met ecoline erover heen
veel plezier
Betsie Dogger

Ik weet van vroeger deze manier: Je maakt met gekleurd wasco kleurvlakken op een vel wit papier, geen wit meer open houden, geen tekening maken. Dan met zwart erover heen, helemaal dicht / egaal zwart maken, dan met een prikkussennaald o.i.d. een tekening voorzichtig inkrassen in het zwart en de kleuren komen weer tevoorschijn daar waar je krast.
Marjan

Volgens mij bedoel je met wasco een tekening maken en met zwarte plakkaatverf eroverheen, als dit droog is kun je er met een botte spijker een tekening uit krassen.
Of je kunt met een witte wasco op wit papier een tekening maken en dan de vlakken inkleuren met ecoline, de wasco neemt geen kleur op dus worden het een soort contourlijnen.
Jolanda

Ik denk dat ik het antwoord voor je heb. Toen ik klein was heb ik dit "trucje" wel eens uitgehaald. Dit is hoe ik het toen altijd deed:
Maak een tekening met kleurpotlood (maar ik denk dat het ook met ecoline kan..) kleur hierna het gehele papier met wasco in. Hierna kun je in de wasco krassen (bijvoorbeeld met een stopnaald of iets anders met een botte punt) en komt je tekening te voorschijn.
Succes ermee,
Esther

Eerst je blad helemaal vullen met alle kleuren van wasco's(geen viltstiften)hoe meer kleur hoe beter. Daarna overschilderen met zwarte verf(plakkaatverf). Laten drogen en daarna de verf wegkrassen en door het krassen een tekening maken. Enkel de zwarte verf wegkrassen dan verschijnen de mooie kleuren van je wasco's.
Deze techniek bestaat al van in de tijd dat ik voor kleuterleidster leerde (30 jaar geleden). Wat vliegt de tijd hé
Groetjes
An Vancoppenolle

Je gooit twee verschillende dingen door elkaar.
Als je wilt krassen maak je het vel vol met allerlei kleuren wasco (vetkrijt is beter, glijdt minder) over elkaar heen en dan maak je een tekening door te krassen.
Wil je met ecoline werken dan maak je eerst een tekening met wasco (leuk is om met dezelfde kleur als het papier te tekenen, dan wordt het een tovertekening; het plaatje komt dan tevoorschijn uit 'het niets') en daarna ga je er overheen met ecoline. De ecoline pakt niet op de plaats waar je met wasco hebt getekend.
Sacha

De kinderen maakten op wit papier een tekening met wasco. Daarna werd de rest van het vel gekleurd met ecoline. Wat men dan niet had ingekleurd met wasco werd de kleur van de ecoline. Dit is misschien niet wat je zocht maar toch een leuk idee.
gr. Karin van den Dungen

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van www.knutselidee.nl

 spatje


Andere leuke knutselwerkjes