Wasknijpers

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 091
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright www.knutselidee.nl

Kan iemand me helpen aan een idee wat te maken heeft met wasknijpers? Het moet wel eenvoudig zijn, omdat we met oudere mensen werken die meestal oogproblemen hebben.
We hebben al wat dingen van knutselidee gemaakt, maar lang niet alles kan, omdat we er de dingen niet voor hebben of niet te koop zijn hier in Belize. Soms kunnen we het wel in Mexico of Guatemala kopen, maar dan ben je wel een dag onderweg.
Ook voor andere simpele ideeŽn zijn we dankbaar. Bedankt.
Groetjes, Bep Nijssen.


Ik verzorg als clown vaak kinderfeestjes bij mensen thuis. Ik doe o.a. spelletjes met de kinderen en maak dan zelf prijsjes die ze kunnen winnen. Ik gebruik daar o.a. wasknijpers voor en maak een soort 'memohouder'. Wat je verder nodig hebt is: knutsellijm (liever geen witte), karton of stevig papier, kleurpotloden en evt. wat wol. Ik maak verschillende figuurtjes, zoals: muisjes, hondjes, dolfijntjes, haaien, kapoentjes, schildpadden, smileys, etc etc.
Je kunt het beste van tevoren een 'malletje' maken (een voorbeeld dat je makkelijk om kunt trekken met potlood). Daarna leg je zo'n malletje op karton en trek je het om. Dat wordt de ene kant. Om de andere kant te maken, moet je nu wel het malletje omdraaien. Daarna knip je beide delen uit en versier je ze door te tekenen en in te kleuren, etc. Plak daarna de wasknijper ertussen en zorg dat de kartonnetjes ongeveer op dezelfde plek zitten. Bij een muis kun je nu een staartje van wol eraan plakken en evt. oortjes van vilt, een hondje kan evt. een strikje om, etc. Overigens gebruik ik geen vilt (te duur), maar viscose schoonmaakdoekjes. Dit lijkt op vilt, maar is wat stugger en het werkt prima. Daarna stop je er kleine blaadjes tussen en klaar is kees. :)
Groetjes en veel succes!
Arianne

Goedkoop en leuk. Lege kleine blikjes verzamelen en beplakken met wasknijpers die je uit elkaar hebt gehaald.
Memoblokjes kopen er een wasknijper achter plakken, je kunt de memoblaadjes met wasknijper zo ergens aan vast knijpen.
Een rond spiegeltje op houtondergrond plakken (stevig karton kan ook) en rondom beplakken met wasknijpers.
Fotolijstje maken. Randen versieren met wasknijpers. Er zijn volgens mij ook wel knutselboeken waarin dit soort dingen staan.
groeten betsie dogger

Je kan van knijpers hele leuke beesten maken door ze te beplakken of te beschilderen.
Mijn vader heeft in het verleden met halve knijpers een rand om een spiegel heen gemaakt (wel een ronde spiegel nemen dan) en die nadien vernist. Neem een stuk karton waar de spiegel op past en knip die aan de buitenkant 1 cm breder dan de spiegel zelf, daar kan je dan makkelijk de knijpers met de lange kanten naar buiten toe met de platte kant op plakken. Heel leuk gezicht en het kan in alle kleuren natuurlijk.
Francis Planet

Leuk idee ingestuurd met foto
==
== Zie deze website op pagina
== Wasknijper dieren
==
Of:
Verf een aardewerk pot en lijm hier de halve wasknijpers op. Zorg er wel voor dat de bovenste rand vrij blijft
succes
Ploni Klein

Je kan bijvoorbeeld een leuk patroon van een bloem maken en deze laten plakken, zo kan je ook een boom maken of een boot, etc.
Je kan er ook pan overzetters van maken (de knijpers (als ze van hout zijn) aan elkaar plakken tot je een juist formaat heb het is wel een idee om er een stukje stof onder te leggen dit houd alles makkelijker op z'n plaats) , of een lepelbekertje of voor gebaksvorkjes, de meeste hobby winkels hebben wel ijzeren bekertjes en daar kan je knijpers oplijmen.
groetjes Colinda van Oosterhout

Hier een idee voor degene die iets wilde maken met wasknijpers, ik heb zelf met ouderen, rollen (op wasknijperformaat gesneden) Pringles (chips) beplakt met de halve wasknijpers, dit was voor slechtziende en mensen met niet zulke goede handen met wat hulp prima te doen. Vervolgens hebben we het gelakt of geverfd en daarna hebben we er een gezellig bloemstukje in gemaakt. Dat waren dus 3 middagen plezier.
Elma Kneppel

Mijn zonen, nu 25 en 27 jaar, hebben op de kleuterschool de servettenhouder en de dassenhouder gemaakt.
Ze zijn heel makkelijk te maken, kleuters kunnen het, dan kunnen de volwassenen het zeker.
Beide zijn na al die jaren nog steeds in gebruik.
==
== Je vindt ze kompleet met foto op de pagina:
== Dassenhanger
== Servettenhouder
==
Groetjes van Sytske Bruin.

Je kunt de wasknijpers uit elkaar halen en ze andersom tegen elkaar aan plakken, dan kun je er erg leuke figuren van maken (ik heb wel eens een postbakje ermee gemaakt.) Ik hoop dat je er iets aan hebt.
groetjes Marlie

Ik heb er een keertje een hartje van gemaakt. Dan moet je sommige stukjes een beetje eraf figuurzagen. En als achtergrond kan je een plankje gebruiken, die in de vorm van het hartje uitzagen en opplakken op de achterkant. Ik hoop dat je het snapt en als laatste kan je het verven.
Veel succes!
Joyce v.Voorthuizen (13 jaar.)

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van www.knutselidee.nl

 spatje

Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop