Alles van oude wasmiddelflessen

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 130
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright www.knutselidee.nl

Zijn er leuke dingen te maken met lege wasmiddel flessen? Deze zijn vaak vrij groot in allerlei vormen en weggooien is altijd het laatste dat ik wil.
mvg Christien


Wat altijd heel handig is om met lege wasmiddelflessen te doen is het volgende: Maak in een grote fles behangersplak aan. Je hebt dan altijd een lekker voorraadje( zeker als je wilt gaan papier-machéen) de lijm blijft goed in de fles, je kunt het makkelijk schudden. Kortom ideaal.
Groetjes van
Marieke van 't Riet

Héél leuk met zo'n materiaal is dat samen leggen op tafel met ander afval materiaal zoals koeken doosjes, wc rolletje, kaas doosjes.
Samen met verf, crepe papier, pluimpjes, enz;
Laat hun fantasie gebruiken en ongelooflijk welke kunst werken daar van gemaakt worden. Weet je er zelf geen blijf mee in een kleuterschool of in een kinderopvang misschien wel. Bij ons was het alvast een succes.
Vele groetjes Nancy

Hallo Christien,
Als de flessen een vierkant model hebben, kun je er nestkastjes van maken, al of niet leuk beschilderd met acrylverf (de fles dan eerst even ruw maken met schuurpapier).
Veel succes,
!na

Je kunt van lege wasmiddel flessen leuke vaasjes maken: Haal het etiket eraf en versieren maar! Het kan met stickers of lintjes, alles kan!
Groetjes, Pim

Van lege wasmiddelflessen kan je een bloempottenfamilie maken alla barbapappa. Onder de dop kan je een pruikje van restjes wol of raffia steken, kleef of teken ogen op de fleshals, snij een vlakje uit (en afkleven met tape over de scherpe rand) in de zijkant tegenover het handvat (of snij juist het handvat weg) waarin je bloemengrond en een plantje stopt (een afhangertje is mooi maar ook aardbeitjes lukken zeer goed), de rest van de 'buik' kan je versieren met grappige snippers, rokjes en kleertjes uit papier geknipt, ed. De kinderen vinden het leuk om er ook in te zaaien en de aarde droogt minder snel uit dan in een andere bloempot. Je kan ook via de dop water geven aan het plantje.
als je de flessen op hun zijkant legt dan kan je er dierenfiguren van maken met kurkenstoppen als pootjes die dan de fles stabiliseren en een lapje over de hals als oren. ook kan je dan het handvat uitsnijden en er een bakje van maken voor plantjes of om bureaumateriaal of andere spulletjes in te doen.
Veel succes.
Groetjes, Tiny

Er zijn hele leuke dingen te doen met lege wasflessen.
bijvoorbeeld een poes. Je heb een lege fles nodig en de wasbol. De wasbol is natuurlijk de kop. Plak de kop met schilderstape op de fles vast. Van papier-maché maak je de oren, ook een staart van het handvat en aan de voorkant een paar poten. Nu ga je de hele poes afwerken met papier-maché.
Daar na verf je hem eerst met latex zodat het krantenpapier weg valt. Laat dat drogen en daarna kun je de poes verven zoals je hem wilt hebben.
Succes verzekerd.
Groetjes, Lies.

Je kan een Afrikaans masker maken.
Groeten,
Lindekens Jacqueline
==
== Ik heb de omschrijving en foto van dit werkje op internet gezet.
== Afrika masker
==

Ik weet dat je er een soort vangspel mee kunt maken. Je snijdt de kant met het deksel er af maar zorgt er wel voor dat je nog het handvat overhoudt. Kleef een stuk tape op de rand zodat je je niet kunt snijden. Als er verschillende kinderen zo'n vanger hebben, kunnen ze een vangspel snijden. Maar het hangt er natuurlijk wel van af om welk soort wasmiddel het gaat.
Je kunt er ook een kegelspel van maken.
Voederplank door een gat in de zijkant te maken en er stokjes doorheen te steken die nog uitsteken zodat de vogels erop kunnen gaan zitten.
Gr Maaike
==
== Het balvangspel staat nu ook op de website
== Balvangspel
==

Met flessen van wasmiddel kun je dieren knutselen. Het hangt af van de vorm van de fles welk dier je eruit kunt maken. Je kan zo katten, leeuwen, honden enzovoorts maken. Je kan dit doen door de fles te verven en met papier of dergelijke dingen kun je er van alles op of aan plakken. Een andere manier is met papier-maché de fles zo bewerken tot je de vorm van een dier krijgt. Ik zou zeggen have fun.
groetjes Sarah

Je kunt die flessen op een bepaalde manier doorknippen dan heb je een handige bak voor werkjes in de
tuin en je hebt een fijn vangbal spel waar je met veel deelnemers aan mee kunt doen als veel flessen hebt.
Groetjes Joke.
==
== Ook dit werkje kun je vinden op de website
== Tuinhulp
==

Van lege afwasmiddel flessen kun je leuke poppen maken. Het hoofd maak je van ronde doseerdoppen die ook wel op wasverzachter zit.
Haren van restanten wol al dan niet met vlechten erin of een staart. De kleding kunnen van oude lappen zijn maar ook kun je de fles omwikkelen met de wol. Door verschillende kleuren wol te gebruiken kun je ze kleren geven met bijvoorbeeld strepen. De rok/bloes kan bijvoorbeeld weer uit één kleur zijn.
Succes Marian

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van www.knutselidee.nl

 spatje

Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop