Werken met wc-rollen

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 123
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright www.knutselidee.nl

Wie heeft er leuke ideeen mbt het knutselen met wc-rollen voor kinderen in de leeftijd van 1,5 tot 4 jaar? Ik heb ontzettend veel rolletjes en weet weinig leuke dingen ermee te maken naast een paddestoel, verrekijker of 'sambabal'.
Groetjes Daisy


Vlinders kan je daar heel eenvoudig mee maken. Het lijfje is het rolletje, de vleugels knip je zelf van papier en prop er vooraan tegen en daartegen twee pijpenragers. Touwtje eraan en klaar is kees!
groetjes, karen

Maak er dadelijk een sint en piet van. Op internet staan genoeg voorbeelden.
Plak 2 wc-rolletjes aan elkaar (of meerdere) en je maakt er een boom van waar je eikeltjes in hangt, echte blaadjes, enzovoorts.
Op de basisschool hebben we er wel eens een boom grote boom van gemaakt. Bruin karton om een paal en dan als takken wc-rolletjes (geverfd). Dit geeft ook een mooi effect want je kunt er in de herfst (vallende) blaadjes aan hangen, eikels, enzovoorts. In de winter doe je er nepsneeuw op en lichtjes. In de lente bloempjes en een paar groene blaadjes en in de zomer staat de boom volop in bloei.
Succes ermee!
Groetjes Andrea

Je kunt er mooie kasteel torentjes van maken door ze op elkaar te plakken (net als een verrekijker) en de bovenste in te knippen zodat je zo'n blok randje krijgt het leuks is dan als je nog een oude doos hebt of zo om er een echt kasteel van te maken.
En voor de meisje misschien een barbie huis met torentjes.
Westra

Twintig jaar geleden maakte Edet gekleurde closetrolletjes. Daar kreeg je dan een gratis voorbeeldenboekje bij. Als voorbeeld heb ik ze bij deze e-mail gedaan.
Marianne.
==
== Onder andere deze staan er nu op
== Marionet
== Krokodil
==

Je kunt de w.c. rolletjes verven in de herfst kleuren (groen, bruin, donkerrood).
vervolgens neem je een groot touw of stevig lint en rijg de geverfde rolletjes aan elkaar. In een hoek maak je met verschillende lengtes een boom. Nu met de herfst kun je er ook nog verschillende dingen zoals zelf gemaakte bladeren in gaan hangen. Onder de boom leg je de eikels, kastanjes en je knutsel paddestoelen Dit is een van onze activiteiten op de peuterspeelzaal.
succes met je knutsel uurtjes.
Ria van Wijk

Je kan met wol een pluisebol maken bijvoorbeeld met zwarte wol een zwarte pietje veertje er op en wiebel ogen.
Je knipt in 2 (cafe)onderzetters een rondje uit te grote van een lijm dop en die houd je aan elkaar dan bind je er wol om heen net zo lang tot je niets meer door het gaatje krijgt. Daarna knip je de wol aan de dichte kant als je die door hebt geknipt doe je er een draadje om heen binden en je pluise bol is klaar. Zet deze dan op een Wc-rol en je hebt een leuke pop
Met vriendelijke groet,
Mirjam

Maak er poppetjes van bijvoorbeeld met Sinterklaas afbeeldingen of je kan er een kerst engeltje van maken
Door een propje papier in te rollen en die dan erin steken en het jasje met wit papier erom heen rollen en dan met die ronde papieren onderleggers
Bijvoorbeeld die je in restaurants heb vleugels van maken, en wol of watjes als haar
Met vriendelijke groet
Madelon Meijer

Je kunt er een pennenbakje van maken door enkele rolletjes bij elkaar rechtop te plaatsen en enkele door midden te knippen in de lengte zodat je er iets in kunt leggen.
groetjes Anita

Je kan er ook een vogelverschrikker van maken.
gtjs Sandra

Ik weet niet of het voor een klaslokaal bv is. Maar je zou de wc rollen kunnen schilderen in herfstkleuren. Je tekent op de muur deur of karton een boomstam. Je doet alle gekleurde wc rollen achterelkaar aan een touw. Je hangt deze vanaf de boomstam naar bv het plafond en dat herhaal je verschillende keren zo heb je een boom gemaakt.
Groetjes ingrid

Je kunt van wc rollen ook een mooie eekhoorn maken. Leuk idee voor thema herfst
Christa

Maak van de W.C. rolletjes een slinger voor b.v. een kinderverjaardag!!
Geef elk wc-rolletje een kleurtje door het te verven of te beplakken met een leuk kleurtje papier, waar je dan ook weer figuurtjes op kan maken, of de leeftijd van de jarige erop zetten. En daarna rijg je alle w.wc-rolletjes achter elkaar aan een stuk touw. En je hebt dan een mooie slinger, die je nergens anders ziet hangen.
Groetjes Feikje.

Misschien kun je er een pennenhouder van maken. Je maakt van het rolletje een mooi figuurtje (ventje of indiaantje) Met een stukje karton maak je de onderkant (voetjes). Je kunt dan je balpennen of potloden in het potje steken. Dit kan een leuk ideetje zijn voor bijv vaderdag.
Groetjes
Patty

Maak leuke figuren van de rollen, denk aan de tijd van het jaar, met Sinterklaas maak je er sinterklaasjes en/of zwarte pietjes van. Met kerst een kerstengel, kerstman, rendier etc.
Voor de herfst kan je er al een boom van maken.
Groetjes Monique

Op de volgende link vind je hele leuke knutselwerkjes van closetrollen rond het thema sesamstraat. www.dltk-kids.com/crafts/cartoons/sesamestreet.html o.a. ernie, bert, oscar en pino kun je maken. Je vind hier de werkjes zowel in kleur als in zwart wit. Je moet echter wel een beetje engels kennen omdat de beschrijving in het engels maar voor iemand die veel en vaak knutselt is het eenvoudig te begrijpen.
Succes: Marian

Wat wij in de klas wel eens doen: verf alle wc-rolletjes bruin. Het zou mooi zijn als je een lange koker hebt en die ook bruin verft. Dat is de boomstam. Rijg een paar wc-rolletjes op een touwtje (stuk of 10) dit wordt een tak. Maak de tak vast aan de boomstam en aan bijv het plafond. Maak een stuk of 10 takken en je hebt een echte boom in huis!
Marianne de Winter

Ik heb wel een leuk idee. Ik heb namelijk hetzelfde probleem gehad. Ik ben toen pennenbakken gaan knutselen.
Je knipt een rondje uit karton en je snijd de wc-rollen op verschillende hoogtes. Je knipt ze een beetje in en vouwt dan de randjes om. Dit doe je zodat ze beter blijven plakken. En je plakt ze op. Je kunt natuurlijk ook de wc-rollen nog versieren. Het is erg leuk en makkelijk!
Groetjes en veel succes!
Marijn van remmen

Maak in ieder rolletje2 gaatjes tegen over elkaar aan het einde van het rolletje, door deze gaatjes doe je een touwtje en die verbind je aan het volgende rolletje, dus in het onderste gaatje doe je een touwtje en maak die vast, en boven verbind je ze ook aan elkaar door veel rolletjes aan elkaar te verbinden ontstaat er een slang, die door de touwtjes heel mooi kan bewegen, voor de kop knip je er een hoek uit plak er een tong in. Voor de staart doe je hetzelfde maar dan zonder tong natuurlijk, en klaar is je slang. De kinderen kunnen elk rolletje heel mooi versieren door te beplakken en tekenen.
Marja Aartsen

Knip de rolletjes in verschillende maten en plak ze naast elkaar op een vel. als pennen bak
Erica

* Verf (of beplak) de wc rol in drie horizontale repen, de bovenste laag rose. Maak van crepe papier een mutsje. bevestig die boven de rose laag. Teken op de rose laag een gezichtje en je hebt een kabouter.
Variatie: in plaats van een kaboutermuts een gewone (kleinere) muts maken. Onder de wc rol twee stroken en je hebt een skiŽr.
* knip een wc rol in 3 rondjes. Verf (of beplak) de rollen zwart. Maak er vleugels aan en teken er een vampier gezicht op.
Hang de rolletjes op de kop vast met houten wasknijpers.
Groetjes Silvia

Hoe vind je dit werkje?
Leuk - of - Meuk


© Nieuwsbriefinfo van www.knutselidee.nl

 spatje


Andere leuke knutselwerkjes