WC-Rolletjes

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 053 & 92 & 93
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright www.knutselidee.nl

Wat kan ik maken met wc-rolletjes?

Kun je een leuke traktatie van maken.
Knip blauw papier in de vorm van een eiland. Verf de wc-rolletjes geel (kan ook met vouwblaadjes erom heen als je niet wilt verven). Plak de wc-rolletjes liggend op het eiland. Dit is het strand.
Omwikkel een nieuw (kleur)potlood met bruin crÍpe papier en steek dit rechtop in het wc-rolletje. Neem groen papier en knip daar 5 blaadjes uit, teken er nerven op. Deze prik je met een punaise op de top van het potlood. Nu neem je een aantal dropsoorten; apenkoppen en bananen hang je met een draadje in de boom (handig is om dit tussen de punaise en de stam te bevestigen).
Dolfijn met een cocktailprikker bevestigen aan het wc-rolletje en klaar is je onbewoonde eiland!
===
Je kunt ze in kleine ringetjes knippen en sprayen met verf. Aan elkaar plakken en je hebt zelfgemaakte slingers.
===
Ook kun je ze in spiraal knippen en dan sprayen en aan een slinger hangen. Met oud en nieuw kun je er leuk glitterspray voor gebruiken; extra feestelijk!
Groetjes, Sacha Schipper

Je kunt van de wc-rolletjes een seizoenenboom maken. Als je de rolletjes verft en ze aan een draad rijgt, dan heb je de takken. Van een grote koker maar je de stam. De takken maak je bovenop vast en hang je de uiteinden op aan het plafond of de muur. Dat is de basis van de boom. Dan kun je per seizoen de boom aankleden met herfstbladeren, sneeuw, nieuwe knopjes in de lente, vogelnestje, enz...
Eva

Sintjes en Pietjes hebben daarmee meestal niet echt een hoofd daarvoor wordt gewoon het bovenste stukje van het rolletje zwart of wit gemaakt en dan een mijter erop of een pieten mutsje.
Ik heb wel eens een hele lange slang gemaakt van allemaal gekleurde wc rolletjes en dan langs het plafond hangen. Geeft wel sfeer. Heb ik ook wel eens gedaan met allemaal opdrachten erin voor bv een leuke dag.
Succes ermee
Groetjes Kim

Ik werk voor een naschoolse opvang en tijdens de vakantie,omdat er veel gekleurd wordt tijdens een opvang was ik het beu dat die tekeningen met of zonder naam rondslingerden en daarom heb ik vorig jaar de kinderen heel veel wc rolletjes laten schilderen in verschillende kleuren. Dan heb ik een hoofd van micky mousse, winny de pooh, bob de bouwer, een clown, nijntje, een kabouter laten vergroten in een kopie winkel daarna op een stevig karton geplakt en ook laten verven. De wc rolletjes op dun karton onder elkaar geplakt een 15 tal per hoofd en onder een hoofd geplakt dit zijn de kinderen hun brievenbus.Op elk rolletje staat hun naam en wees maar zeker zij zijn fier met hun eigen brievenbus, en ik ben tevreden dat ik niet meer moet vragen van wie is deze tekening?
ps als je een hoofd afknipt laat er dan een hals aan zodat je daarop u rolletjes net onder het hoofd kan nieten
Groetjes Joske

Poppetje gemaakt van een wc rolletje, armen en benen van muizentrapjes gemaakt een rond gezicht, ogen neus mond tekenen of met papier plakken en wol als haren
Vlinder van een wc rolletje, pak een koffie filter en knip dat aan de zijkant open zodat er vlindervleugels ontstaan, filter kleuren plakken of verven etc en dat plak je op een wc rolletje
Vlinder kan vliegen! Spijker in de muur, draad eraan en draad door het rolletje heen en als je dan de draad naar boven beweegt "vliegt" je vlinder naar de muur.
Boom van wc rolletjes, schilder alle rolletjes bruin en plak als stam ze aan elkaar of om een dikke koker
voor takken: maak 2 gaatjes aan onderkant van wc rol en 2 aan boven kant. Doe door de gaatjes een draadje (of paperclip) en maak daar een rij van bijv 10 rolletjes. 1ste rolletje aan de stam vastmaken en laatste rolletje aan het plafond (met een touwtje aan een spijker of een schroefoogje) Tak 1 is dan klaar. Leuk als je dat laat staan want in de lente kan je bloemen in je boom doen, zomer groene bladeren en herfst gekleurde bladeren en winter met watten sneeuw. Genoeg te doen met je boom wat dat betreft hoor
Ook leuk is een pennenbakje maken, neem een stuk karton als ondergrond en knip de rolletjes op verschillende hoogtes af, klein voor paperclips, wat hoger voor korte potloden weer wat hoger voor pennen en zo maak je er een stuk of 5. Dan met papier omwikkelen en dan kleuren plakken etc, of met verf helemaal kleuren. Plak alles op de ondergrond en je hebt een leuke pennenbak.
Je kan ook dieren maken van de rolletjes.
4 voor poten en een voor het lijf en een voor nek en een halve voor het kopje, voila een giraf, olifant is 4 poten 2 voor lijf 1/2 voor kop en knip een rolletje door de helft en maak daar weer een rolletje van voor de slurf
Ik zou zeggen ga eens zitten en probeer eens wat ermee. Er komt vanzelf iets leuks uit
Servetten ringen schieten me ineens ook nog te binnen.
Francis Planet

Ik heb in onze opvang de kinderen de rolletjes laten kleuren. Dan op een karton onder elkaar geplakt. Bovenaan prijkt een hoofd van winny de pooh, of tijgertje. enz. En zo heeft ieder kind zijn eigen brievenbus.
Of wc rolletjes verven, droge erwten erin dichtplakken en je hebt een muziekinstrumentje.
Groetjes Joske

Je kunt met wc-rollen bv. hoofdjes en voetjes en armpjes uitknippen en de rol zelf een passende kleur geven, en er een leuk pennenbakje van maken.
Groetjes Marlie

In de klas van mijn zoon hebben ze in de herfst een boom gemaakt met takken van wc-rolletjes, de stam was gemaakt van een groot vel karton, in kokervorm vastgeplakt. De wc-rolletjes waren eerst allemaal bruin geverfd en daarna aan touwen geregen, aan de stam vastgemaakt en aan het plafond. En daarna beplakt met blaadjes, die kun je natuurlijk ook van groen papier maken en zo een lenteboom maken, misschien met bloesem er nog bij? Het was een heel leuk gezicht die herfstboom! Misschien heeft Stephen iets aan deze tip? Je kunt de boom natuurlijk zo groot maken als je zelf wilt.
Groetjes van Johanna


De rolletjes in tweeŽn knippen zodat 2 kleine rolletjes ontstaan. Deze vullen met potgrond en er 1 zaadje in planten. Perfect te gebruiken als alternatief voor turfpotjes. Het karton wordt in de grond volledig verteerd
door het vocht kunnen de wortels er dwars doorgroeien.
Jozef Verplaetse

Neem stevige rolletjes. Je maakt kleine gleufjes in de boven en onderrand. Dan ga je met garen van boven naar beneden spannen dit is een kleur, dan kan je nu met gekleurde draad een patroontje er door weven dit kan je dan als servethouder gebruiken of met Pasen een ei er op zetten. Veel plezier er mee
Groetjes Marianne

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van www.knutselidee.nl

 spatje

Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop