Handdoeken en theedoeken

Ingezonden door: Catharina Huysmans
Knutselitem nieuwsbrief nummer: 157
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright www.knutselidee.nl

Ik verzamel lege potjes van danacol om het hoofdje (piepschuim bal) van de popjes op vast te plakken. Snij deze tot 1 cm onder de rand af en plak de piepschuim bal erop.

Zet nadat deze goed vast zit de bol op zijn kop met het stuk danacol naar boven. Neem het midden van de keukenhanddoek en maak deze rond het stuk pot vast met een elastiek of koordje.

popje 01
Het bovendeel van het lijfje kan je opvullen met twee huishouddoekjes - in de onderkant kan je schuursponsjes steken om de pop weer recht te houden. Voor het hoofd kun je een stroohoek of zelf gehaakte hoed nemen.


popje 03
Voor de popjes met badhanddoek kan je de onderkant opvullen met een rol WC-papier en het hoedje maakt je met een washandje.


popje 03
Ook met keukenhanddoek, doch het lijfje is opgevuld met een keukenrol


popje 04popje 05
Deze popjes zijn gemaakt van washandjes, hoofdjes ook op danacolpotjes vastgemaak. Onderlijfje opgevuld met een groot stuk zeep en de hoedjes is breiwerk. Koordje in de lende gehaakt of een stukje fleece


popje 06
Gemaakt met een gastendoekje, lijfje gevuld met een rol WC-papier en een hoedje is breiwerk.

Wat ook leuk is zijn diertjes

popje 07
Haasjes - bol in het washandje steken - met elastiek of koortje oortjes maken. Onder het hoofd washandje bijeen met een gehaakt koortje en onderkant opvullen met stuk zeep


popje 08
Varken - idem


popje 09
Olifant, gastendoekje oprollen langs weerszijde tot in de helft en dan in twee plooien. Papieren oren aan de geplooide kant tussen doen en voor de slurf -washandje oprollen en aan uiteinden met koortje vastmaken zodat dit niet kan verschuiven en dan tussen de plooi van het gastendoekje vastmaken.


popje 10
Poes, de onderkant badhanddoek of gastendoekje oprollen zoals voor de olifant. Bol in een washandje steken en over de opgerolde badhanddoek schuiven.


popje 11
Je kan ook kaarsen maken. Gastendoekje gewoon rond een stuk zeep oprollen en washandje gebruiken voor de wiek


popje 12
Nog een voorbeeld met badhanddoeken, doch een andere vorm van hoedje met washandje.Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van www.knutselidee.nl

 spatje

Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop