Wie ben ik?

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 086
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright knutselidee.nl

Heeft iemand een leuk kleuterknutselidee voor het thema 'wie ben ik?'. Bijvoorbeeld met een spiegel?
Hartelijke groeten van juf Marije


Een leuk knutselwerkje met een spiegel. Neem een stuk mdf plaat 4 of 6 mm dik van ca. 30 x 40 cm. koop van die spiegeltjes van 20 x 20 cm of 15 x 15 cm en plak die bij voorkeur bovenkant van de plaat. Je hebt de mdf plaat met de korte zijde omhoog laten we zeggen, dan komt het spiegeltje van 20x 20 dus 5 cm vanaf elke zijkant en ook zoiets vanaf de bovenkant. Je kunt van te voren de onderste helft van de mdf plaat met schoolbordverf schilderen, zo kun je er ook nog aantekeningen bij maken met een krijtje. Een andere oplossing voor de onderkant is het beplakken met een servet, maar misschien wordt dit voor kleuters te ingewikkeld. Als je er voor kiest een schoolbord van te maken, kun je de kinderen van een half wc rolletje een houdertje laten maken voor de krijtjes en als je dan boven naast de spiegel een klein gaatje boord en hier doorheen een touwtje haalt, wat je weer aan de achterkant vastknoopt zodat het niet terug kan, kun je aan het touwtje aan de voorkant een krijtje hangen. Veel succes.
Groetjes
Jolanda

Zet enkele spiegels in de klas.
Verzamel oude rollen behang. Leg zo'n rol uitgerold op de grond. Laat 1 kind erop liggen. Teken de omtrek van dat kind met potlood op het behang. Eventueel kan je met zwarte verf de lijnen duidelijker maken als het kind weer is opgestaan.
Nu kunnen ze zichzelf verven op het behang. Ze kunnen in de spiegel kijken hoe ze eruit zien. Zo maken ze zichzelf op ware grootte.
Veel succes, Ellen

Laat de kinderen (afhankelijk van de leeftijd) zichzelf schilderen, of laat een papierenpoppetje beplakken met kleine stukjes papier.
Succes
Sanne van Buul

Laat de kinderen van lege wc rolletjes hun eigen familie maken rolletjes omplakken met een stukje roze papier (voor de gezichtjes) en een gekleurd papiertje voor de kleding. Afhankelijk van de leeftijd van de kinderen kun je de armen en benen laten maken door middel van muizentrapjes.
Voor kleintjes kun je een stukje pijpenrager gebruiken als armen en benen.
Succes en veel plezier
Sanne van Buul

Ik heb vorig jaar een sociale vaardighedenproject gehouden in mijn klas (gr 7). Daarin ook een onderdeel 'je bent goed zoals je bent'. De kids mochten daarbij in een knutselopdracht een spiegel maken voor in hun slaapkamer. Ik heb hiervoor een aantal grote spiegels kapot gesneden met glassnijder. Vervolgens wel afplakken met tape, want randen zijn natuurlijk zeer scherp! Met papier-machť kunnen ze er een figuur van maken. (bijv varken, vis, grappig gezicht). Leuke ideetjes zijn te vinden in cartoon-tekenboek. Na het drogen laten beschilderen. Erg leuk!
Gr Juf Katja.

Laat kleuters in de spiegel goed naar zichzelf kijken en laat ze dan proberen zichzelf te tekenen. Laat ze leren letten op details, erg leuk!
Carla di Bortolo

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van knutselidee.nl

 spatje