Zeekamer

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 038
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright www.knutselidee.nl

Heeft iemand ideeën voor op de zeekamer van mijn zoontje.

Leuk idee zo'n zeekamer voor je zoontje, misschien ook wel leuk om een groot visnet aan het plafond te hangen en te versieren met allerlei attributen.
Groetjes margreet.

Hang visnetten op gevuld met nepvissen. Vul een diepe fotolijst (Xenos) met schelpenzand, schelpen e.d. Hang transparante plexiglas bollen (hobbywinkel) op aan een onzichtbare visdraad aan het plafond, bij wijze van luchtbellen. Hang een opblaasbare dolfijn aan het plafond.
Knutselgroeten van Yvonne Zwart

Wij hebben voor de waterkamer van onze zoon een vuurtoren gemaakt van hout. Als lamp hebben we een looplamp bovenin geplaatst. De vuurtoren staat naast het bed als leeslamp. Van 4 taps toelopende platen hout een toren in elkaar gezet. Hier bovenop een kap gemaakt waar de lamp in wordt geplaatst. Het snoer loopt door de toren naar beneden en onder de omloop van de toren hebben we een aan/uit knopje bevestigd. De toren vervolgens in rood witte strepen geschilderd. Er waren al vele enthousiastelingen en moeilijk is het zeker niet. Verder kun je van ronde spiegels leuke patrijspoorten op de wanden maken. Op de spiegel plak je een rand van wat dikker karton. Je plakt er bierdoppen op (als bouten) en schildert het hele gebeuren zilver. En met strokransen maak je hele leuke reddingsboeien. Een visnet ophangen met wat plastic vissen (of van karton zelfgemaakt natuurlijk) geeft een leuk effect. Van schelpen kun je een leuk deurgordijn maken door ze aan lange touwen te rijgen met tussen de schelpen af en toe een kurk. Boven langs de wanden kun je als overgang naar het plafond bijvoorbeeld heel dik touw bevestigen. En wat dacht je van zelf een houten steiger maken die naar het bed leidt? Genoeg ideeën voorlopig? Veel succes.
Yvonne Hoekstra


De zeekamer: een vijvernet, te koop bij tuincentra, als visnet dwars door de kamer ophangen
met daarin (zelfgemaakte) zeesterren,schelpen,stukken kurk e.d.
Hilhorst


Hang een net aan het plafond, zo, dat je er wat spulletjes(licht!) in kunt hangen (zelfgemaakte) zeesterren, schelpen enz
Groetjes, Alieske de Graaf

Voor een open deurdag werkten wij rond het thema de zee en versierden de gang en de klas rond
het thema. Overal waren echte visnetten opgehangen in touw, maar deze zal je wel niet meer vinden. De visnetten zijn nu in plastiek en oranje van kleur. De vissen waren gemaakt met plastieke flessen. Je knipt de bodem van de flessen in allemaal rondjes je plakt er rondjes van papier in en niet alles aan elkaar in de vorm van een vis, je moet dus plat werken. Om het duidelijker te maken; niet de ronden in de vorm van een ruit en telkens niet je er ronden bij en je bekomt een vis. Dan heb je wel een platte vis. Een andere vis bekom je ook met een plastieke fles, knip de kop van de fles in reepjes tot waar de fles verdikt (de reepjes niet afknippen) bindt de reepjes samen en plak aan de onderkant van de fles één oog, schuif in de fles een vel papier dan heeft de vis een mooie kleur.
Om een zee effect te bekomen; rijg piepschuim en froezelpapier in een lange rij en hang vele rijen aan het plafond. De kleuters vonden dat erg leuk om zelf te doen.
Maak een octopus. Neem een bal in mousse schilder de bal grijs, plak er grote ogen op. Voor de tentakels; neem grijze mousse buizen (worden gebruikt voor isolatie) duw in de buizen ijzerdraad; duw dan de ijzerdraad in de moussebal volgens je eigen zin en inspiratie en vorm dan de grijze mousse buizen met de ijzerdraad erin als de tentakels (de armen) van de octopus (de inktvis). Als versiering kan je aan de armen van de inktvis visjes hangen die de klas zelf uitknippen in papier.
Om een haai te maken in papier-maché: neem een ballon blaas die op. Neem vele stroken kranten papier of wit papier, dompel ze onder in dikke behangerslijm (perfax) en leg telkens stroken papier op elkaar rond de ballon. De ballon zal heel stevig worden door de stroken papier, goed laten drogen en dan beschilderen. Als je veel tijd en geduld hebt kan je zo ook vele vissen maken versieren en ophangen in de kinderkamer.
veel succes.
An.

- als je op de vloer vloerbedekking legt kun je misschien in de thema een figuur laten ontwerpen (leg het voor aan de expert)
- met de thema bijv. met schelpen of van klei figuren maken die bij het thema horen.
- een dekbedovertrek in haar/ zijn thema
- op het raam verven (er zijn speciale raamstiften of raamkrijt te koop)
- In de winkels (of zelf maken) kun je vast een sjabloon in het thema krijgen. die met de gewenste kleur sjabloneren
- Je kan zo'n reddingsboei misschien schilderen op de muur of deur.
- Kijk eens in de bibliotheek naar kinderkamerboeken of andere knutselboeken.
- een paddestoelen tafel voor je dochter
Ik hoop dat ik je een beetje kon helpen.
gr. Marion


Wat betreft de zeekamer kun je volgens mij wel een reddingsboei maken van een opblaaszwemband, en die dan beplakken met witte en rode stof. En dan lijm gebruiken die op plastic en stof kan dit kun je in een gamma o.d uitzoeken met een lijmcomputer. Het is maar een ideetje.
Succes Daisy Koenen.


hallo, ik heb misschien een idee hoe je een haai kan maken van papier-maché en een reddingsboei.
eerst even over de haai. koop bij een bouwmarkt een rol zgn. dubbeltjes gaas (met gaatjes die ongeveer de doorsnee hebben van een dubbeltje) vorm daar eerst grofweg een haai van en beplak hem met repen kranten, gedrenkt in behanglijm. als hij droog is in leuke kleuren verven. maak er geen te dikke laag papier-maché op, omdat hij anders te zwaar kan worden. verwerk er gelijk iets in waarmee je de haai kan ophangen. de reddingsboei kan je op dezelfde manier maken. of nog een andere manier. probeer platte stukken piepschuim te krijgen. lijm die (met een geschikte lijm) op elkaar totdat je de dikte krijgt van een reddingsboei (en de doorsnede) snijd met een scherp mes een gat in het midden (zoals in een reddingsboei) en snijd zo ook de rest van de vorm van de reddingsboei. verf hem mooi (rood/wit?) en knoop er touw omheen. wil je het e.e.a. glad afwerken dan kan je dat doen m.b.v. een platte (witte kat) batterij met 2 koperen pootjes. span tussen de pootjes een dun, stevig stukje koperdraad. door met het koperdraadje door het piepschuim te gaan smelt je a.h.w. gladde oppervlakken.
succes met je knutselplannen, groetjes van wilma

Maak van planken een boot van het bed van de jongen, bij het hoofdeinde een lange stok met een piratenvlag eraan. Visnetten aan de kant hangen en volhangen met allerlei schatachtige dingen, een oude schatkaart, een schatkist eronder met goudgekleurde munten. Maak van keukenrollen en wc-rolletjes een boom met palmbladeren bovenin van groen karton, bevestig de takken van boom aan plafond.
Knutsel samen met je zoon leuke vissen en hang die in de netten.
Veel plezier
Betsie Dogger

Het is gaaf als je een net vlak onder het plafond kleurplaten op hangt, daar kan je ook schelpen in hangen. Je kan een vuurtoren als lamp kopen en zo nog meer dingetjes in die stijl, suc6 ermee!
Groetjes Joanne uit Hengelo

In plaats van een bed een boot in een knutselen om in te slapen of een hangmat. De muren golvend blauw verven zodat hij de illusie krijgt op zee te varen. Je kan er ook een papegaai op kleven die je kan kopen in een hobbywinkel.
In plaats van een gewone bureau een houten ton zetten waar hij dingen in kan steken en op schrijven.
Groetjes
Elisabeth Verhaegen

In het midden van de kamer zou ik die dikke kartonnen buizen als pilaar gebruiken. Deze buizen kan je vinden (gratis) waar ze behang en tapijten/linoleum, verkopen. Verder zou je is rondsurfen op internet hoe zo'n boot er van binnen uitziet. Ik denk wel dat er veel bruin aan te pas komt.
Groetjes
Joske

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van www.knutselidee.nl

 spatje

Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop