Ziek zijn en de dokter

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 102
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright www.knutselidee.nl

Ik ben op zoek naar een knutselactiviteit voor kleuters rond het thema ziek zijn / dokter.
Zijn er mensen die me kunnen helpen?
Alvast bedankt.
Leen


Het afgelopen jaar hebben wij met kinderen een leuke activiteit gedaan. Lees een boekje van Nijntje over ziek zijn en teken Boris de Beer na op bruin papier, uit laten knippen. Wel op A4 formaat maken! Klaar met knippen? Dan laten beplakken met echte pleidsters, bij ons was het een succes!
groeten van Jolanda Pieterse

Je kunt kinderen allerlei dokters attributen laten maken van kosteloos materiaal. Kinderen hebben vaak zelf hele leuke ideeŽn. Een stethoscoop, thermometer enz.
Ik wens je veel succes met het thema ziek zijn/dokter!
Groeten, Sabine van Wamelen

Ik zag laatst dat ze bij ons op de peuterspeelzaal een dokterskoffertje hadden gemaakt van een eierdoosje. Daar hadden ze ook het thema ziek zijn. Het doosje hadden ze aan de buitenkant geverfd en er handvaten aan gemaakt. In het dokterskoffertje hadden ze wat watten en een pleidstertje en een doktersspuitje in gedaan. Heel erg leuk en iedereen was er enthousiast over.
Groetjes Ria.

Ik heb een stethoscoop gemaakt met twee knikrietjes, touwtje er door heen zodat aan de rechte, lange kant van het rietje een lus komt, die lus komt tussen twee kartonnetjes die je omgeplakt of ingepakt hebt met aluminium folie.
Zoek een kleurplaat van een gezicht met een deel van lichaam, prik naast de hals van die persoon een gaatje aan beide kanten. Doe de touwtjes door de gaatjes, knoop ze aan de achterkant vast en je hebt een dokter geknutseld.
Van pijpenragers kun je op deze manier ook een stethoscoop maken, zonder rietjes, je omwindt de beide uiteinden met wol, buigt het in de goede vorm en je hebt ook een stethoscoop.
Maak van karton een dokterstas.
Kopieer allerlei attributen die een arts bij zich heeft, spiegeltje, oorkijker pilletjes ,spuit enz., laat ze kleuren en uitknippen door de kinderen en in de tas plakken, als je de tas dubbel maakt kun je de middenvouw ritsen, kun je de tas ook dicht doen, plak een rood kruis aan de buitenkant en klaar is de dokterstas.
groeten Betsie

Misschien is dit iets, ik heb er voor dit thema veel aan gehad. Op de pagina thema ziek vind je leuke boeken, plakwerkjes, werkbladen, stempelkaarten en drama over het thema ziek zijn.
Groetjes Vienna Faasse

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van www.knutselidee.nl

 spatje


Andere leuke knutselwerkjes