Zorg

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 069
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright www.knutselidee.nl

In de komende tijd willen we met de hele basisschool werken aan het thema zorg in de breedste zin van het woord. Wie heeft er nog leuke ideeŽn hiervoor?

Denk aan verzorgende in ziekenhuis thuiszorg en verzamel allerlei spullen die met zorg te maken hebben. Informeer bij bejaarden verzorg centrum naar verhalen en spullen en zaken die daar dagelijks gebruikt worden. Moeders zorgen ook. Dagverblijven ook.
Misschien een excursie naar het plaatselijke ziekenhuis of zorginstelling of zelfs een vrijwilligerscentrale waar ook zorg word verleend?
Hettie

Vraag iemand van of ga naar :
ambulance + personeel, ziekenhuis (kinderarts?), kraamzorg, thuiszorg, verpleeghuis (kan confronterend zijn...), politie, huisarts / doktersassistente, tandarts, apotheker, ehbo-er (start cursus jeugd EHBO), bedrijfshulpverlener, brandweer, alarmcentrale / waarom je niet zomaar 112 moet bellen en wanneer mag het wel, enz enz. poppendokter, verbanddoos bekijken / benoemen, verzorging van jezelf / van een ander (van een dier), als beroep / als vrijwilliger
(hoe breed mag het: een dierenarts misschien? Kinderboerderij?)
Marjan

Bij het thema dokter/ziekenhuis heeft een ouder kunnen regelen dat er een ziekenauto aanwezig was op school. De kinderen van de onderbouw hebben deze ziekenauto kunnen bekijken en er zelfs een ritje mee mogen maken.
Marij

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van www.knutselidee.nl

 spatje


Andere leuke knutselwerkjes