Paasei van kaarsvet

Wat heb je nodig:
  • Isomo ei
  • Oude kaarsen
  • Schaal
  • Oude kranten
  • Kwast
  • Lint
Voor dit knutselwerkje geldt © Copyright www.knutselidee.nl
Dit idee is ingezonden door:
  • Myriam Hendrikx
Een leuk idee is om een keer een paasei te maken van (oud) kaarsvet. Het ei gaat er best speciaal uitzien en het is altijd een beetje een verrassing hoe de buitenlaag wordt omdat je het nooit helemaal glad zal krijgen.


1) Voor het kaarsvet moeten oude hompen kaars gesmolten worden. Doe dit in een grote schaal of pan en verwarm het kaarsvet au bain marie. Dus de pan in een grotere pan met heet water zetten. Op het einde zitten de oude lonten en eventueel ijzertjes van de lonten nog in de pan. Deze lont zou je kunnen bewaren om een keer zelf andere kaarsen te maken. ( Zie bijvoorbeeld kaarsen maken )


2) Verder heb je twee halve Isomo (piepschuim) eihelften nodig. (Of direct een heel ei) en een stokje om het kaarsvet te roeren. En daarnaast nog een kwast voor het insmeren van het ei.


3) Het ei ga je dan dus met een kwast insmeren. Zorg voor een laag kranten onder je werkstuk want schoon houden doe je het niet. Omdat het kaarsvet steeds stolt zul je een apart laagje krijgen. Je moet een paar keer over dezelfde plek gaan voor een mooie vulling. Let er trouwens om dat kaarsvet erg heet kan zijn.


4) Dan zijn beide helften klaar en moet je de randen even bijsnijden. Dan de helften tegen elkaar plakken en de rand waar de samenkomen nog eens opnieuw insmeren met vloeibaar kaarsvet. Als je het ei op een bepaalde manier wilt neerzetten dan kun je ook een klein plankje eronder plakken zodat hij daar makkelijk op kan staan.En dan doe je er een lint omheen met een mooie strik en is je paasei klaar.
Tip

  • De kleur is met verschillende stompen kaars moeilijk van te voren in te schatten. Het is vaak het slimste om eerst lichte kleuren te smelten en als je dan iets donkerder wilt pas wat donkere kleuren kaars toe te voegen.

Nog een werkje in het thema pasen bekijken?
Plastic fles wordt paasmandje
Paasmandje
Papier-machť Paasei

© Knutselwerkje van www.knutselidee.nl


Wat vind je van dit werkje?

spatje

Meer tips
Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop