Konijn van papier-maché

Wat heb je nodig:
  • Papier.
  • Schilderstape.
  • Kranten.
  • Behangerslijm.
  • Pedaalemmerzak.
  • Kwast.
  • Verf.
Voor dit knutselwerkje geldt © Copyright www.knutselidee.nl
Dit idee is ingezonden door:
  • Sandra van Swam
Een leuk konijn maken, of is het een haas :-), is een leuke bezigheid. Je knutselt zo'n konijn met allemaal papier en lijm in elkaar en ze worden allemaal anders.
Maak twee stevige proppen papier voor het hoofd en voor de romp. Zorg dat de prop voor de romp groter is dan die voor het hoofd. Geef de romp een platte onderkant zodat deze kan blijven staan!
Vorm de proppen eventueel nog met behulp van schilderstape. Maak beide proppen papier aan elkaar door middel van een pedaalemmerzak. Stop daarvoor eerst het hoofd in de plastic zak en maak een knoop in de zak zodat de prop strak onder in zit. Doe vervolgens de romp in bovenhelft van de zak en sluit de zak strak af met een knoop. Maak enkele kleine luchtgaatjes in de zak.
Door een plastic zak te gebruiken voorkom je dat de kop eraf kan. Het maakt de kop-romp verbinding steviger, zelfs wanneer veel lijm gebruikt wordt en de kop topzwaar wordt. Vooral het beplakken van de uitstekende konijnenoren brengen de kop in onbalans waardoor deze ook tijdens het drogen er zomaar vanaf kan rollen als je geen zak maar alleen tape gebruikt.

Verstevig de nek met een op maat geknipte wc-rol Knip de wc-rol in twee of drie ringen. Maak een inkeping in 2 ringen en schuif die over de knoop in de plasticzak tussen hoofd en romp. Eventueel extra bevestigen met schilderstape, zodat het hoofd goed is gefixeerd.
Maak twee dikke lange rollen papier van een opengevouwen krant (of met stroken karton) Dit worden de benen die gespreid zijn (zie voorbeeld op de foto's)
Leg de rollen naast elkaar en zet de romp er midden tussenin. Klem de onderkant van de romp nu tussen deze twee rollen met behulp van elastieken en schilderstape.
Bevestig armen en oren met schilderstape (knip ze uit stevig karton) en gebruik papierproppen voor de voeten.
Beplak het geheel met diverse stroken papier-maché. Waarmee je ook nog wat extra aan de vorm kan doen als dat nodig mocht blijken.
Afwerken met papier-maché van wit toiletpapier
Na drogen alleen nog leuk beschilderen en beplakken (zie foto's)

paashaas1

paashaas2
Tip

  • Je kan het konijn natuurlijk ook anders laten zitten of zelfs laten staan. Kijk maar wat je zelf het leukste vindt.

Nog een werkje in het thema pasen bekijken?
Paashaas van koker
Paas etagère
Vrolijk Pasen Kaart

© Knutselwerkje van www.knutselidee.nl


Wat vind je van dit werkje?

spatje

Meer tips
Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop