Paasei bloemetje

Wat heb je nodig:
  • 1 of meer lege eierdoosjes
  • Plastic rietjes
  • Gekleurd papier
  • Kleine paaseitjes
  • Schaar
  • Kartelschaar
  • Acrylverf
  • Kwast
Voor dit knutselwerkje geldt © Copyright www.knutselidee.nl
Dit idee is ingezonden door:
  • Jacqueline Visser
paasbloemen2 Maak eens een bos bloemen met Pasen die erg lekker zijn.
Pak de lege eierdoos en knip de punten waar de eieren in het midden tegenaan rusten eruit. (bij een bakje voor 10 eieren zijn er 4 hoge toeters/punten)
Als je de onderkant van de puntjes losgeknipt hebt dan is dit recht maar vaak een beetje slordig, knip er vervolgens vier driehoekjes uit zodat je een bloemblaadje vormpjes krijgt (je kan ook gewoon de rechte onderkant van de puntjes afknippen met een leuke kartelschaar dit geeft snel een leuk effect).
Verf de bloemvormpjes licht met een acrylverf, liever niet een waterige verf i.v.m. het verweken van het papier.
Pak vervolgens een schaar. Prik een klein gaatje in onderkant (puntige) kant van de punt/toeter.
Pak vervolgens het gekleurde rietje. Het rietje heeft een buigpunt/bochtje erin zitten. We gaan alleen werken met het stukje rietje dat boven het buigpunt/bochtje zit.
Buig het stukje rietje dat boven het buigpunt/bochtje zit door de helft, gewoon door het om te knakken. Schuif het geknakte stukje in het gaatje dat je net in de punt/toeter gemaakt hebt. Niet helemaal erin schuiven maar totdat je nog net de bovenuitgang van het rietje ziet zitten.
(Doordat het rietje weer terug wil klappen naar een rechte stand houdt hij het puntje/toetertje op zijn plaats maar je kan hem wel buigen.)

Pak vervolgens een gekleurd stukje papier, vouw dit dubbel. Knip hier het model van een bloemblaadje uit maar zorg wel dat daar waar de blaadjes bij elkaar komen op de vouwsnee het papier nog flink breed genoeg is zodat je er een rietje door kan schuiven.
Knip op de vouwsnee een erg klein driehoekje uit met twee kleine knipjes. Vouw het papier met de bloemblaadjes weer open en duw het gekleurde rietje (eerst even een beetje opvouwen) door het middelpunt van de bloemblaadje heen. Voor bij het paasontbijt.
Druk vervolgens een lekker paaseitje in de bloem en je hebt een prachtig leuk zelfgemaakt paasbloemetje.

paasbloemen1
Tip

  • Maak er een leuke bos van en als het zover is: Eet smakelijk.

Nog een werkje in het thema Eierdozen bekijken?
Narcis eierdop
Lantaarn van eierdozen
Vlinder uit eierdoos

© Knutselwerkje van www.knutselidee.nl


Wat vind je van dit werkje?

spatje

Meer tips
Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop