Tutu (balletjurkje)

Wat heb je nodig:
  • Karton
  • Kledinghanger
  • Touw/lint
  • Plastic zakken
  • Plakband
Voor dit knutselwerkje geldt © Copyright www.knutselidee.nl
Dit idee is ingezonden door:
  • Diana Dol
tutu3 Voor de echte dansliefhebber is het heel leuk om een balletjurkje te krijgen. Een tutu. Maar ook voor andere meisjes is het een heel erg leuke surprise om te knutselen.
Van karton maak je eerst de vorm van een lichaam. Tot aan de hals en zonder armen en benen. Je kan een kind op het karton leggen en natekenen of zelf het model tekenen. Aan de bovenkant maak je de kledinghanger vast met plakband zodat de surprise makkelijk kan hangen zodat hij goed tot zijn recht komt.
De onderkant van de body moet iets breder zijn zodat erboven een lint/touw kan komen voor het rokje en dat het rokje niet kan afzakken.

tutu1

Het rokje kan met stof gemaakt worden maar met plastic zakken (pedaalemmerzakken) is het veel goedkoper. Knip de zakken in de lengte in stroken zodat de bodem van de zak het midden van de strook wordt. Dan ga je vele van deze stroken aan een stuk touw knopen. Dit knopen is het makkelijkste zoals op de tekening aangegeven. Dus het midden van de zak dubbel vouwen en de beide uiteinde door de lus halen en aantrekken.
Als je het hele touw vol hebt bind je dat om het middel van de gemaakte body en is het rokje af.
Dan kun je de bovenkant van de torso nog aankleden met een leuk stofje of gekleurd karton om er zo een leuk shirtje boven te krijgen.
Het cadeau kun je verstoppen onder het rokje, of als het niet te groot is aan de achterkant van de torso.

tutu2


Gezien op Surprise tentoonstelling 2020 groep 6


Ook leuk om te maken met crepe-papier!!
Foto gemaakt op surprisetentoonstelling 2018 basisschool de Fontein - Hillegom


Hier zijn de pedaalemmerzakken in tweeŽn geknipt tot aan de bodem voor meer volume. Het cadeautje zit onder de rok in een plastic pedaalemmerzakje met hengsels.
Foto ingezonden door: DaniŽlle en Anne-Marie Pomian


Foto ingezonden door: Johnny Sikkema

Tip

  • Je kan de plastic stroken ook om elastiek binden. Dan kan de rok makkelijk aan en uit gedaan worden en kun je het rokje zelfs echt dragen.

Nog een werkje in het thema kleding bekijken?
Sokoplader
Kleren om te bewaren
Jurkje van vaatdoekjes

© Knutselwerkje van www.knutselidee.nl


Wat vind je van dit werkje?

spatje

Meer tips
Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop