Bloementuin surprise

Wat heb je nodig:
  • Doos
  • Karton
  • Schaar
  • Lijm
Voor dit knutselwerkje geldt © Copyright www.knutselidee.nl
Dit idee is ingezonden door:
  • Juliet van 't Spijker
bloementuin1 Voor iemand met groene vingers is het leuk om een mooie bloementuin te maken als surprise.
De basis van de bloementuin is een lege doos. Hieromheen komt een strook groen papier waar je allemaal punten aan knipt. Dit is dan gras wat eromheen zit.
De doos zelf maak je aan de bovenkant bruin of zwart net alsof het zand is. De zijkant kun je versieren zoals je zelf leuk vindt.

De bloemen zelf maakt je van karton en deze zitten op rietjes. Maak de bloemen door de vorm van een bloem uit te knippen van karton. Je kan verschillende vormen gebruiken of alle bloemen van hetzelfde soort maken. Plak er dan van een andere kleur blaadjes op die net wat kleiner zijn dan de blaadjes van de bloem zelf.
In het midden maak je een klein gat wat net even krapper is dan de dikte van het rietje. Schuif de bloem dan op het rietje en plaats het rietje in de 'aarde'. Maak hiervoor ook eerst een klein gaatje waar het rietje met moeite in zal gaan. Dan blijven ze mooi rechtop staan.
In dit geval zitten er allemaal verschillende bloemen in de tuin en aan de bloemen hangen schattige pietjes. Het is een leuke en simpele surprise.

bloementuin2

bloementuin3
Tip

  • Als je liever een groentetuin maakt is dat ook heel goed mogelijk!

© Knutselwerkje van www.knutselidee.nl


Wat vind je van dit werkje?

spatje

Meer tips
Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop