Bommetje (niet in zwembad)

Wat heb je nodig:
  • Ballon
  • Behanglijm
  • Kranten
  • touwtje
Voor dit knutselwerkje geldt © Copyright www.knutselidee.nl
Dit idee is ingezonden door:
  • Bastiaan
bommetje Wanneer je een knallend cadeau als surprise wilt geven maak dan een bommetje. Zo'n ouderwetse met een lange lont er aan. Met papier-machť is dat goed te doen.
Blaas een ballon op en beplak dat met kranten met behangselplak. Doe dat een paar lagen en laat het daarna goed drogen! Neem voor dit werkje wel een ballon die rond wordt al ie opgeblazen wordt zodat je geen ovale bom hebt.
Als het droog is kun je de bom zwart schilderen en er bijvoorbeeld allemaal cijfers op zetten. Daarna maak je er een deurtje in waardoor je er een cadeautje in kunt stoppen. Prik met een schaar of iets anders scherps een klein gat je in je bom en maak het dan iets groter. De ballon zal stuk springen dus niet schrikken dat de bom echt ontploft! Aan het einde van de ballon doe je een stukje touw eraan vast wat de lont is van de bom. Aan het uiteinde zou je eventueel van papier een soort vlammetje kunnen maken alsof de lont al aangestoken is.
Tip

  • Ingezonden door: Aida
    De ballon knapt dus als je het deurtje maakt om je cadeautje erin te doen. Als je nou een klein cadeautje hebt, kun je dat in de ballon doen voor je hem opblaast, dan hoef je het er niet via een deurtje in te doen en dan ploft de bom bij het openen van de surprise op Pakjesavond zelf!

Nog een werkje in het thema Ballon bekijken?
Chupa Chup lolly
Clown met ballonnen
Stressbal

© Knutselwerkje van www.knutselidee.nl


Wat vind je van dit werkje?

spatje

Meer tips
Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop