De leukste Sint knutseltips verzamel je nu (Artikel)

Voor dit knutselwerkje geldt © Copyright www.knutselidee.nl
saint-nicholas-2793723_960_720 Geen grote Sint intocht, geen sinterklaasbijeenkomsten op het werk of in buurthuizen. Daarom maak je het thuis extra gezellig en knutsel je samen de leukste dingen voor de Sint. Zo komt kom je straks helemaal in de sfeer.

Toiletrolletjes

De beste tip vooraf is… begin nu alvast met toiletrolletjes verzamelen. Je kan hier werkelijk bijna alles van knutselen. Verf ze en knip ze in ringen voor het rijgen van een gezellig slinger. Beplakt maak je er in een handomdraai Sint en pietjes van. Ook leuk als eierdopjes of tafelversiering. En maak je een stoomboot, dan zijn ze met een pluk watten er uit natuurlijk onmisbaar. Neem dus alle rolletjes die je tegenkomt mee in je crossbody tas ga je knutselen dan ben je er straks super blij mee. Teveel, op school kunnen ze bijna altijd wel extra gebruiken.

Onderzetters in Sintstijl

Van strijkkralen kun je de leukste dingen maken zoals bijvoorbeeld onderzetters. Leuk om op tafel te leggen of om cadeau te doen aan opa en oma. En ingewikkeld hoeft het niet te zijn. Maak een cadeautje door een vierkant met strepen als de ‘strik’. Of maak een mooie mijter. Ook leuk om stiekem in papa’s of mama’s laptoptas te stoppen. Kunnen ze tijdens het werk ook een beetje meegenieten. Rond kerst maak je gewoon kerstballen of gave sterren. Strijkkralen zijn er natuurlijk ook met glitters.

3D versieringen

Wil je het iets ingewikkelder of doen oudere broertjes en zusjes ook mee? Dan is een 3D exemplaar dat rechtop kan staan wel cool. Je maakt hiervoor twee keer dezelfde Sinterklaas, piet, cadeau of muts. Hou ongeveer 15 kralen breed en 18 kralen hoog aan. Bij het ene exemplaar laat je in het midden aan de bovenkant 8 kralen weg. Zo wordt het dus 17 kralen hoog. Bij het andere exemplaar laat je in het midden in de onderkant 10 kralen weg. Nadat je beide sinterklazen of mutsen gestreken hebt, leg je ze even onder een zwaar tijdschrift om plat af te koelen. Zijn ze afgekoeld dan schuif je de twee in elkaar. Let er bij het patroon maken wel op dat je dus de middelste rij niet ziet omdat die over elkaar heen schuiven.

Verlichte huisjes

Van melkpakken maak je gezellige huisjes die in de avond licht geven. Je kan het melkpak daarvoor verven maar dan moeten je kinderen wel geduld hebben of jij moet even het voorwerk doen. Plakfolie is daarom ook een goed idee. Snij of knip eerst de raampjes en deurtjes uit. Aan de achterkant maak je een luikje om het lampje in te kunnen zetten. Gebruik het liefst een elektrisch waxinelichtje. Dat staat gezellig maar is wel veilig.

Herfstblaadjes

Ga je een deze dagen met de kinderen wandelen, neem dan je eastpak rugzak mee om te vullen met herfstbladeren. Thuis maak je op witte blaadjes leuke gezichtjes en je plakt de blaadjes als haren er om heen.

Een hele lekker stoomboot

Nog een leuk knutsel idee maar dan om op te eten. Van een cake maak je namelijk in een handomdraai een gave stoomboot. Bak samen een heerlijke cake. Doe er bijvoorbeeld noten of wortel in om er echt een Sintcake van de maken. Laat na het bakken de cake eerst afkoelen. Doe een draad/touw door een naald en rijg er Mini Mashmallows als vlaggetjes. Maak van 1 grote en 2 kleine tapasprikkers de masten en zaag met een kartelmes een kleine inkeping in het brede deel om het touw op te laten hangen. Zet de masten en vlaggetjes op de cake. Versier de zijkant met M&M’s of andere gekleurde snoepjes. Met toppings kun je een Sinterklaas en Pieten ‘vastplakken’.
© Knutselwerkje van www.knutselidee.nl


Wat vind je van dit werkje?

spatje

Meer tips
Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop