Lampje

Wat heb je nodig:
 • Leeg blik.
 • IJzerdraad.
 • Knijpers.
 • Tang.
 • Gloeilamp.
 • Lijm.
Voor dit knutselwerkje geldt © Copyright www.knutselidee.nl
lampje Dit is echt iets voor als je een surprise voor een echte uitvinder moet maken. Zijn eigen 'lampje'.
Neem het lege blik en maak in de bodem een gat, net zo groot, dat een (oude) gloeilamp er in gezet kan worden. Met een beetje maatwerk kun je hem er zelf indraaien.
Maak aan twee overliggende zijde gaatjes voor het ijzerdraad en doe dat ook op twee plaatsen aan de voorkant. Hieraan komen de armen en benen. Maak deze armen en benen door een rond stuk hout te nemen en daar strak het ijzerdraad omheen te draaien. Als je een mooie lengte hebt dan maak je n kant vast aan het blik. Die kan het beste door het ijzerdraad naar binnen te steken en dan aan de binnenkant strak tegen het blik omvouwen. (Het is een surprise dus het hoeft geen jaren vast te zitten!)
Voor de handen gebruik je twee knijpers. Steek hem met de dichte kant in de binnenkant van het ijzerdraad. Voor de voeten gebruik je ook een knijper, maar hier maar een halve knijper per voet. Deze schijf je van opzij tussen het ijzerdraad. Je kan het voor de zekerheid nog even vastzetten met wat lijm.

Nu moet je aan de binnenkant natuurlijk ook nog even je cadeau verstoppen. Daarna de bodem dichtmaken. Als je de oude deksel van het blik nog hebt kun je die gebruiken en anders neem je een stuk karton.


Foto ingezonden door: Marjolijn

Tip

 • Pas goed op je vingers want blik kan wel erg scherp zijn!

  Tip 2: ingezonden door Suzanne Andriessen
  In sommige winkels kun je het cadeautje kopen en even laten inblikken. Dan moet het blik ook nog echt opengedraaid worden met een blikopener!

© Knutselwerkje van www.knutselidee.nl


Wat vind je van dit werkje?

spatje

Meer tips
Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop