Pietendiploma

Wat heb je nodig:
  • Gymles.
  • Geprint pietendiploma
Voor dit knutselwerkje geldt © Copyright www.knutselidee.nl
De kinderen mogen in de gymles proberen net zo goed te zijn als Zwarte Piet en als het goed gelukt is dan krijgen ze aan het eind een echt Pietendiploma. Die kan natuurlijk ook nog mooi ingekleurd worden.
De volgende oefeningen kunnen gedaan worden.

1. Pakjes in de stoomboot mikken.
Zet de kinderen op een rij en laat ze pakjes overgooien van de wal naar het schip (bijv. mat). Als vier pakjes overgegooid zijn is het gelukt.

2. Koprol maken
Natuurlijk maken Zwarte Pieten ook rare capriolen en dus moeten ze ook een koprol kunnen maken. Desnoods met een beetje hulp.

3. Over het dak lopen en door de schoorsteen kruipen.
Geef de kinderen een pakje en laat ze daarmee over een omgedraaide bank (dak) lopen. Daarna moet ze door een hoepel kruipen (schoorsteen). Dan over de volgende bank lopen en dan terug naar het beginpunt. Dan kan het volgende kind beginnen.

4. Over de daken springen of klimmen.
De kinderen nemen een cadeautje en springen van mat tot mat. Aan het eind klimmen ze over de kast en rennen ze terug naar het beginpunt. Het cadeautje mag niet vallen!

5. Pakjes in de schoorsteen gooien en over het dak lopen.
Lopen over een bank (dak) en dan het pakje in een korf of mand gooien. (schoorsteen). Terug lopen over de bank en de volgende kan het parcours afleggen. Als het in de mand gooien niet lukt kunnen ze het nog een keer proberen.

pietendiploma


Voor nog leukere Pietendiploma's die zelfs helemaal met teksten ingevuld kunnen worden en geprint kun je even kijken op: Gratis Documenten Maken.
Ook kun je hier de 5 teksten van de opdrachten aanpassen.
Tip

  • De oefeningen kunnen aangepast worden als het niet helemaal lukt zoals hierboven omschreven en natuurlijk kan het ook langer of korter gemaakt worden.

Nog een werkje in het thema zwarte_piet bekijken?
Zwarte Piet vouwen
Zwarte Piet van wc-rol
Sintversiering met chipskoker

© Knutselwerkje van www.knutselidee.nl


Wat vind je van dit werkje?

spatje

Meer tips
Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop