Snoepautomaat surprise

Wat heb je nodig:
  • Dozen
  • Plastic
  • Schaar
  • Lijm
  • Snoepgoed
Voor dit knutselwerkje geldt © Copyright www.knutselidee.nl
Dit idee is ingezonden door:
  • Diana Dol
Voor iemand die heel graag iets te snoepen krijgt is een snoepautomaat de juiste surprise. En als je met wat dozen en karton aan de slag gaat heb je zo'n snoepautomaat surprise snel gemaakt.

Begin bijvoorbeeld met een schoenendoos van laarzen. Die zijn als lekker groot en plat. Je kan de hele doos zoals op de foto beplakken met ducktape, maar je kan hem natuurlijk ook verven of met papier bekleden. Uit de deksel een gat snijden welke groot genoeg is om alle snoep te laten zien. Aan de binnenkant moet je een stuk doorzichtig plastic plakken zodat er een raampje voor zit. Van het uitgesneden stuk van de deksel kun je dan weer de losse klep maken waar het snoep uit kan komen.

Je kan gewoon afbeeldingen van de inhoud van een snoepautomaat erin plakken, maar die afbeeldingen kunnen wel eens te klein zijn. Je kan daarom, en wel zo leuk, ook echte repen gebruiken. Neem een andere platte doos van bijvoorbeeld van de cruesli en beplak deze. Maak hem dan aan de binnenkant vast en hierop maak de de mini marsjes, snickers enzovoort vast. Je kan het plakken of met een draadje vastmaken.

Dan aan de zijkant nog een reepje karton erop plakken met daarop een Ä-teken en een gleuf voor muntgeld. Eventueel kun je nog wat teksten erop plakken die met de snoepautomaat (of ontvanger) gerelateerd kunnen worden.

snoepautomaatDeze snoepautomaat is gezien op de surprisetentoonstelling 2019 basisschool de Fontein - Hillegom


Deze snoepautomaat is gemaakt van een bananendoos.
Foto ingezonden door: Paulien Bos

Tip

  • Je kan ook een automaat maken met andere dingen erin als dat beter uitkomt voor de ontvanger.

© Knutselwerkje van www.knutselidee.nl


Wat vind je van dit werkje?

spatje

Meer tips
Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop