Spaghetti Carbonara

Wat heb je nodig:
  • Karton
  • Stiften
  • Lijm
  • Aluminiumfolie
  • Afwasdoekjes
  • Wol
  • Behangerslijm
Voor dit knutselwerkje geldt © Copyright www.knutselidee.nl
Dit idee is ingezonden door:
  • Monique en Nick de Pijper
spaghetti2 Voor wie van lekkere spaghetti houdt is dit een leuke surprise om te maken. Een complete maaltijd op een bord.
Teken een cirkel ter grootte van een bord op stevig glad karton en snijd dit uit. Schilder/teken de gewenste tekening op het bord. Let erop dat de spaghetti het grootste gedeelte van het bord bedekt en dat hoef je niet mooi te maken!
Teken 2 kleinere cirkels (schotelgrootte) op het karton en knip ze uit. Maak van een reep karton een cirkel voor onder het bord, ter grootte van de schotels. Knip de reep karton aan de boven- en onderrand ongeveer 1 centimeter in en lijm de rand tussen de cirkels van schotel grootte en verstop hierin het niet al te grote cadeau. Plak nu de vorm onder het grote bord.
Snijd ook een rechthoek uit het stevige karton. Dit is de placemat. Beplak deze rechthoek met papier zodat hij er mooi bijpast. Teken een mes, vork en lepel op karton en knip deze uit. Omwikkel het bestek met aluminiumfolie.

spaghetti3 Maak van afwasdoekjes de stukjes ham en kaas als volgt:
Knip repen van de roze afwasdoekjes van 4 centimeter breed en de gehele lengte van de doek (40 centimeter). Leg eenzelfde reep dubbel in de roze reep en vouw de roze reep met daarin de dubbelgevouwen reep dicht. Dit vult op.
Stik dan de reep met de naaimachine dicht. Knip kleine stukjes en werk deze met de zigzagsteek af.
Zo ook voor de kaas. Alleen zijn deze diagonaal afgeknipt en zijn de afwasdoekjes geel.

Knip van dikke wol stukken van 30-40 centimeter en drapeer deze op het bord.
Haal de ham en kaas door behangsellijm en plak deze tussen de draden wol. Hierdoor wordt alles wat compacter en blijft het goed vastzitten.
Plak dan het bord, bestek en servet vast op de placemat. Eet smakelijk!

spaghetti1
Tip

  • Behangerslijm droogt bijna onzichtbaar op dus gebruik gerust wat meer om alles goed vast te zetten. Het is niet leuk als de spaghetti naast het bord ligt als het pak open gemaakt wordt.

© Knutselwerkje van www.knutselidee.nl


Wat vind je van dit werkje?

spatje

Meer tips
Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop