Loopvogel

Wat heb je nodig:
  • Wol
  • Karton
  • Bekers
  • Lijm
  • Naald
  • Stokjes
Voor dit knutselwerkje geldt © Copyright www.knutselidee.nl
Dit idee is ingezonden door:
  • Gonnie van Kuilenburg
Een leuke vogel die kan lopen. Wie wil die nu niet maken en er een eindje mee gaan wandelen.
Eerst moet je voor het lijf en het hoofd twee pomponnen maken. Neem daarvoor 2 kartonnen rondjes van 8 centimeter doorsnede met een gat erin en 2 rondjes van 12 centimeter doorsnede met een gat.
Hoe je de pomponnen precies maakt weet je misschien al en anders kijk je even op de pagina: pomponballen gooien. Daar vind je de uitleg van de ballen.
Voor deze vogel kun je de kleuren gebruiken die je zelf leuk vindt! De grote pompon is het lijf en de kleine het hoofd.

Neem dan een streng wol van 60 centimeter en zoek de helft. Op deze plaats knoop je hem aan het hoofd. Maak er dan een vlecht van en knoop het uiteinde hiervan aan het lijf. Laat het restje wol zitten want dit vormt dan de staart.

Neem dan de bekertjes. Dit kunnen ijsbekertjes zijn of de bijvoorbeeld de doppen van een slagroomspuit. Ook wasbolletjes zou kunnen. Maak dan een vlecht van 80 centimeter en maak aan de beide uiteinden een bekertje vast. Steek met een naald een draad door het lijf en knoop de poten (in het midden van de vlecht, aan het lijf.

Neem nu twee stokjes en maak deze kruislings aan elkaar vast. Maak aan de vier uiteinde een touwtje vast en maak de andere einden van de draden vast aan de vogel. De voorkant aan de kop en de achterkant aan de staart. En de beide knieŽn van de vogel aan de twee uiteinden.
De lengte van de draden moet je even op gevoel maken. Als alle draden strak staan moet de vogel net mooi rechtop kunnen staan met het hoofd omhoog.
Geef hem als laatste een snavel en ogen van karton. Deze kun je aan het hoofd lijmen.

loopvogel1
Tip

  • Als je er twee maakt kun je ze met elkaar laten spelen.

Nog een werkje in het thema Poppen bekijken?
Sokpop
Gekke handhoofden
Pollepel poppen

© Knutselwerkje van www.knutselidee.nl


Wat vind je van dit werkje?

spatje

Meer tips
Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop