Spinner van strijkkralen

Wat heb je nodig:
  • Strijkkralen
  • Satéprikker
  • Lijm
Voor dit knutselwerkje geldt © Copyright www.knutselidee.nl
spinnervanstrijkkralen01

Met een spinner kun je leuk draaien en je hebt ze in allerlei kleuren en maten. Maar zo'n spinner kun je ook zelf maken met een paar strijkkralen en een satéprikker en wat lijm.

Je moet drie lagen maken voor de spinner. Het grote draaideel en de twee delen om vast te houden. Bekijk de foto en zie dat het witte deel twee keer gemaakt moet worden en grote deel 1 maal. Je kunt het patroon van de foto overnemen als je de strijkkralen gaat plaatsen op de ondergrond.

spinnervanstrijkkralen02 Als je de drie delen hebt gestreken dan ga je ze in elkaar zetten. Dit doe je met een satéprikker (of ander klein stokje). De twee kleine delen moeten een heel klein stukje van het grote deel afzitten zodat hij goed kan draaien. De satéprikker moet makkelijk door het grote deel in het midden gaan en je moet wat lijm in het midden van de kleine delen doen zodat die niet meer los kunnen komen.
Na het drogen kun je spinner gaan gebruiken.
Tip

  • Maak er een paar en gebruik verschillende kleuren. Kijk hoe mooi de kleuren in elkaar overlopen als je de spinner draait!

Nog een werkje in het thema spelletjes bekijken?
Tangram
Vliegende hond
Schietschijf voor darten

© Knutselwerkje van www.knutselidee.nl


Wat vind je van dit werkje?

spatje

Meer tips
Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop