Toverbal

Wat heb je nodig:
  • Geprinte cirkels.
  • Schaar
Voor dit knutselwerkje geldt © Copyright www.knutselidee.nl
toverbal1 Print de cirkels op vrij stevig papier en knip ze netjes uit. De dik getrokken lijnen knip je in met een schaar en in de cirkels 2 en 3 knip je ook de in het midden getekende lijn in.
Nu moeten de drie delen in elkaar gezet worden. Vouw de eerste cirkel over alle stippellijnen. En steek hem nu door de gleuf in cirkel twee totdat hij in het midden zit. Vouw nu van cirkel twee ook de twee zijkanten over de stippellijn. Je hebt nu vanaf de zijkant gezien een kruis. Steek deze tot de helft in de kruis opening van cirkel drie. Nu vouw je alles weer terug en wrijft nog even over de vouwlijnen zodat alles er weer netjes recht uitziet. Je hebt nu een hele leuke papieren bal die je in je kamer kan ophangen.
Maar nog leuker is om hem aan een vriendje of vriendinnetje te geven en te vragen of ze hem weer uit elkaar kunnen halen zonder het papier te scheuren. Je zult zien dat ze dat meestal niet voor elkaar krijgen en van alles zullen proberen.

toverbal2
Tip

  • Natuurlijk kun je de plaatjes ook groter en kleiner printen en met verschillende kleuren papier, zodat de ballen er nog mooier uit gaan zien.

Nog een werkje in het thema Toveren bekijken?
Puzzel met touw en ring
Wonderlijke lus van papier
Toverstaf

© Knutselwerkje van www.knutselidee.nl


Wat vind je van dit werkje?

spatje

Meer tips
Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop