Parkeerschijf voor auto

Wat heb je nodig:
  • Geprinte cijferkaart
  • Karton
  • Schaar
  • Spiltpen
  • stiften
Voor dit knutselwerkje geldt © Copyright www.knutselidee.nl
parkeerschijfcijfers

Een parkeerschijf heeft iedere papa nodig in de auto. En je kan zelf een leuke voor Vaderdag maken met een willekeurige auto als voorbeeld.
Print eerst de cijfercirkel met alle tijden uit. Plak deze eventueel op wat dikker papier als hij wat slapjes is. Knip hem netjes uit en het gat in het midden moet je open maken zodat de splitpen erin past.
Nu teken je een auto op karton die zo groot is dat het grootste deel van de cijfercirkel eronder valt en alleen een klein deel er nog onderuit komt.
Knip deze auto uit en ga hem dan verder intekenen en kleuren. Dat kan met ander kanrton maar je kunt ook kleurpotloden of stiften gebruiken.
Maak ook een gaatje in de auto waar de cijfercirkel moet komen. En zet deze aan de achterkant vast met de spiltpen zodat hij mooi kan ronddraaien. Zorg ook dat er op de auto getekend, of op een andere manier, een punt staat waar de juiste tijd van parkeren wordt aangegeven.

parkeerschijfauto1

parkeerschijfauto2
Tip

  • Het is bij het werkelijke gebruik wel handig om ook een echte kaart neer te leggen want het is geen geldige schijf en zonder echte kun je dus een bekeuring krijgen. Dus altijd ook een echte parkeerschijf gebruiken als een parkeerschijf verplicht is!

Nog een werkje in het thema auto bekijken?
Brandweerwagen
Vouw een auto
Papa aan boord

© Knutselwerkje van www.knutselidee.nl


Wat vind je van dit werkje?

spatje

Meer tips
Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop