Prikbord

Wat heb je nodig:
  • Piepschuim plaat.
  • Wol.
  • Rijgnaald.
  • Kam.
  • Mesje.
Voor dit knutselwerkje geldt © Copyright www.knutselidee.nl
Dit idee is ingezonden door:
  • Jacqueline Lindekens
prikbord1 Papa zal best eens papiertjes hebben, en mooie tekeningen, die een mooi plaatsje verdienen op een prikbord. En zo'n prikbord kun je makkelijk zelf maken en dan voor Vaderdag geven.
Begin met een flinke piepschuim plaat. De afmeting mag je zelf weten en hoe groter je hem maakt hoe meer werk het natuurlijk is om hem helemaal met wol te bedekken. Maak met het mesje om de halve centimeter een kerf in de zijkanten van de boven en onderkant van de plaat. Neem dan de wol en wind deze rond de plaat en ga daarbij steeds door de inkervingen. Als dat gedaan is kun je beginnen met weven en hiervoor gebruik je verschillende kleuren draad. Dit weven doe je door een draad wol met een naald steeds om en om over en onder een draad door te trekken. Steeds als je een rij gedaan hebt kun je met een kam (met grove tanden) de draad tegen de vorige draad aandrukken. De rijgdraad kun je onder de plaat doorhalen en zo steeds aan dezelfde kant beginnen met weven. Hierdoor zullen de scheringdraden (de eerste die je spande) niet zo erg naar elkaar toe gaan trekken.
Op de foto zie je een prikbord dat halverwege is en hoe het gaat worden.

prikbord
Tip

  • Op deze manier kan je ook een handtas maken als je n kant na afwerking openknipt en de scheringdraden vastknoopt. Alleen is het dan misschien meer een cadeau voor je moeder :-)

Nog een werkje in het thema vaderdag bekijken?
Brievenstandaard van klei
Dassenhanger
Kei van een vader

© Knutselwerkje van www.knutselidee.nl


Wat vind je van dit werkje?

spatje

Meer tips
Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop