Boekje maken voor avonturen

Wat heb je nodig:
  • Blaadjes.
  • Nietjes.
Voor dit knutselwerkje geldt © Copyright www.knutselidee.nl
Dit idee is ingezonden door:
  • Nine Windels
boekjevouwen Je kan zelf een leuk boekje maken van een aantal gekleurde velletjes papier.
Neem de gekleurde blaadjes (bijvoorbeeld een stuk of 7) en vouw de blaadjes doormidden. Leg alle blaadjes dan in elkaar en doe er twee of drie nietjes in zodat de blaadjes niet uit elkaar kunnen vallen. Hierna moet je de voorkant natuurlijk mooi versieren en dan kun je er in schrijven.
Je kan het boekje dan bijvoorbeeld gebruiken om de avonturen van je vakantie in te schrijven.Nog een handige tip van: Karinka
Wanneer je niet zo'n grote nietmachine hebt waarmee je boekjes in elkaar kan nieten, kun je ook eerst de papieren netjes dubbel vouwen en dan met de naaimachine doorstikken. Neem dan een niet te kleine steeklengte. Het garen kun je zelfs aanpassen aan de kleur van het papier. Dat is mooi!


Foto ingezonden door: Meoni Verdoes

Tip

  • Je kunt je boekje natuurlijk ook voor andere dingen gebruiken en er bijvoorbeeld stickers in plakken of als receptenboekje gebruiken.

    Tip 2: ingezonden door: Angelique Keuning
    Als avonturenboekje voor de vakantie kun je ook een klein fotoboekje meenemen met van die plastic zakjes voor de foto's. Tijdens de vakantie kun je er dan allemaal dingetjes instoppen, zoals een veertje, suikerzakje van een restaurant, een boardingcard, een ansichtkaart en natuurlijk ook enkele foto's enz.

Nog een werkje in het thema Boeken bekijken?
Kleurboek maken met nummers
Receptenplankje met lievelingsrecepten
Boekenlegger

© Knutselwerkje van www.knutselidee.nl


Wat vind je van dit werkje?

spatje

Meer tips
Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop