Egel in de herfst

Wat heb je nodig:
  • Klei
  • Esdoornzaadjes
  • Eikeltjes
Voor dit knutselwerkje geldt © Copyright www.knutselidee.nl
Dit idee is ingezonden door:
  • Heleen de Vaan
egel01 Ga je in de herfstvakantie lekker in het bos wandelen dan kom je misschien wel veel helikoptertjes tegen. Dat zijn esdoornzaadjes. Van deze esdoornzaadjes die in de herfst massaal naar beneden komen als helikoptertjes kun je een egel maken. Een echt herfst knutselkunstwerk. De egel op de foto is gemaakt door Armin (8 jaar).
Het is zeker niet moeilijk om te maken.
Je begint met de klei. Hiervan maak je het lijfje en het hoofdje. (Eventueel kun je een paar prikkers gebruiken om het lijfje en hoofdje met elkaar te verbinden en zo wat steviger aan elkaar vast te maken.)

egel02
Daarna ga je de stekels van de egel maken door heel veel esdoornzaadjes in de rug te prikken. Zet ze lekker dicht tegen elkaar aan zodat je een mooie volle egel krijgt.
Voor de ogen kun je bijvoorbeeld een eikeltje gebruiken en dat geld ook voor de neus. Ook kun je eventueel een stukje klei gebruiken. Op de fotoís kun je zien hoe de egel eruit kan gaan zien!

egel03


Foto ingezonden door: Marian de Jong

Tip

  • Vallen er geen esdoornzaadjes bij jou in de buurt dan kan je ook de buitenste, scherpe, 'velletjes' van de beukennootjes gebruiken om de stekels te maken.

Nog een werkje in het thema Herfst bekijken?
Seizoenen
Natuurschilderij
Kabouterbos

© Knutselwerkje van www.knutselidee.nl


Wat vind je van dit werkje?

spatje

Meer tips
Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop