Windspel aandenken

Wat heb je nodig:
 • Veel oude ansichtkaarten.
 • Schaar.
 • Kleerhanger.
 • Draad.
 • Zware boutjes.
 • Lijm.
Voor dit knutselwerkje geldt © Copyright www.knutselidee.nl
wind1

wind2 Voor deze ongewone knutsel decoratie heb je zoveel mogelijk ansichtkaarten nodig. Na de vakantie heb je er best wel een aantal gekregen en ook aan buren en vrienden en bekenden kan je om de kaarten vragen.
Knip uit alle kaarten mooie gelijke cirkels. Ze moeten allemaal precies gelijk zijn. Dus teken ze bijvoorbeeld af met een kopje.

Prik dan twee gaatjes in de kaart op ongeveer 5 mm van boven en 5 mm van onder. Zie de tekening bij A en B.

Neem 4 leven lange stukken draad en rijg een plaatje aan dit draad. Doe dit zo dat het draad voornamelijk aan de achterkant van het plaatje loopt. Dan plak je een ander rondje op de achterkant zodat het draad meteen vast zit tussen de plaatjes. Zorg wel dat de bovenkant van het plaatje ook echt bij beide bovenaan zit. Zo rijg je nog meer rondjes aan de draad. Aan het einde van het draadje hang je een moer zodat het lekker naar beneden blijft hangen. En de bovenkant knoop je aan de klerenhanger. Hieronder zie je hoe het ongeveer gaat worden met 16 rondjes (32 kaartjes).

Natuurlijk kan je hem ook groter maken en zelfs een soort vliegengordijn in de deuropening is een mogelijkheid. Hoe groter hij wordt hoe zwaarder alles wordt, dus misschien moet je dan wat steviger draad nemen en de rondjes misschien ook vastknopen aan het draad.

wind3
Tip

 • In plaats van kaarten kan je ook foto's gebruiken, maar vraag dat wel aan je vader of moeder want foto's zijn best duur!

  Tip 2: ingezonden door Erik Loch
  Je kunt ook plaatjes uit tijdschriften of uit oude boeken halen al moet je die wel eerst op karton plakken!

Nog een werkje in het thema vakantie bekijken?
Zandkammen
Hangmand van oude plastic fles
Wandelstok

© Knutselwerkje van www.knutselidee.nl


Wat vind je van dit werkje?

spatje

Meer tips
Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop