Armbandje vlechten op karton

Wat heb je nodig:
  • Karton
  • Kopje
  • Stift
  • Schaar
  • Draad om te vlechten
Voor dit knutselwerkje geldt © Copyright www.knutselidee.nl
armbandjevlechten1

Leuke armbandjes om cadeau te doen met een verjaardag om om lekker zelf te dragen. En je kan ze heel makkelijk vlechten op een stukje karton.
Begin met het aftekenen van een cirkel op het karton. Zo'n 8 centimeter in doorsnede is voldoende. Teken dan 8 strepen vanaf de buitenkant naar binnen van zo'n 2 centimeter. Alsof je een taart in acht stukken snijdt.
Als je het aftekenen gedaan hebt dan knip je de cirkel uit, de lijnen knip je in en in het midden maak je een gat waar de draden doorheen kunnen.

armbandjevlechten2

Neem dan 7 draden. Je kan allemaal verschillende kleuren nemen of iedere variatie die je leuk vindt. De draden moeten zo'n 60 centimeter lang zijn maar dat hangt ook af van de lengte van het armbandje op het einde.
De draden doe je door het middengat en ieder draad zet je vast in een van de geknipte lijnen. Je houdt dan 1 lege inkeping over. Zorg dat die lege inkeping aan de bovenkant zit en tel dan met de klok mee naar de derde draad. Deze haal je uit de inkeping en doe je in de bovenste. Dan draai je de (nieuwe) lege inkeping weer naar boven en herhaal je de handelingen. Steeds opnieuw de derde draad naar boven.

armbandjevlechten3

Iedere keer na een paar keer draaien trek je even onder het kartonnetje aan het uiteinde zodat het gevlochten bandje er langzaam uitkomt. Zo ga je steeds door totdat het bandje lang genoeg is. Dan haal je het eruit en knoop je het uiteinde dicht.
Tip

  • Op de foto is gebruik gemaakt van cadeaulint maar je kan ook gewoon garen gebruiken. Dan wordt het bandje nog mooier en lekkerder om te dragen.

Nog een werkje in het thema Sieraden bekijken?
Rietjes ketting
Strijkkralen armbandje
Sieraden van koffiecups

© Knutselwerkje van www.knutselidee.nl


Wat vind je van dit werkje?

spatje

Meer tips
Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop