Kaart voor bestek op tafel

Wat heb je nodig:
  • Geprinte kaart
  • 3D plaatje
  • Lijm
  • Dubbelzijdig plakband
  • Schaar
Voor dit knutselwerkje geldt © Copyright www.knutselidee.nl
bestekkaart1 Als je op een verjaardag of bij een andere feestelijke gelegenheid een etentje geeft is het leuk als alles er netjes uitziet. Zo kun je het bestek op een mooie manier naast het bord leggen in een hoesje. Daarop kun je ook de naam van de gast zetten zodat je zelfs de tafelindeling op orde hebt.
Zo'n bestekhoesje kun je heel makkelijk zelf maken met een patroon van een wenskaart. Die kun je er zelfs gewoon voor gebruiken.
Als voorbeeld hier een kerstboomkaart voor het kerstdiner. (Hier is het patroon)

Print eerst de vorm van de boom uit zodat je deze kan uitknippen. Als je meteen op wat steviger papier print dan hoef je het patroon niet over te nemen. Het patroon van de kaart zelf kun je op wit papier maken en het oplegvel bijvoorbeeld op groen papier. Van het oplegvel knip je ook de ruimtes uit die op het vel getekend zijn. Daardoorheen zie je dan de kaart weer.

Eerst plak je het oplegvel op de kaart en dan neem je een 3D afbeelding en deze ga je uitknippen. Het onderste plaatje plak je op het oplegvel. De overige delen plak je met wat dikker dubbelzijdig plakband op het plaatje zodat de volgende delen altijd iets hoger komen. (Meer over 3d knippen)

Dan kun je de kaart nog wat versieren met stickers (sterretjes) en stickerranden en eventueel de naam erop zetten.
De kaart plak je daarna aan de zijkant dicht zodat je een hoesje krijgt. Hierin kun je met een servet het bestek doen wat zo in het geheel naast het bord gelegd kan worden.

bestekkaart2


Hier is een andere vormkaart gebruikt voor hetzelfde doel.
Foto ingezonden door: Anneke

Tip

  • Je kunt de kaart ook maken en gewoon als wenskaart gebruiken.

Nog een werkje in het thema verjaardag bekijken?
Prinsesjes trakteren
Geldlijst
Biertje trakteren

© Knutselwerkje van www.knutselidee.nl


Wat vind je van dit werkje?

spatje

Meer tips
Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop