Lamp van flessen

Wat heb je nodig:
  • 15 of meer lege plastic flessen
  • Boormachine met een 3 mm boortje
  • Snoer met kerstlichtjes
  • 3 Grote kabelbinders (tie-wraps)
  • Watervaste markeerstift
  • Verlengsnoer
Voor dit knutselwerkje geldt © Copyright www.knutselidee.nl
Een mooie lamp maken van lege plastic flessen. Dat kunnen shampoo flessen zijn maar ook andere. En je kan allemaal dezelfde gebruiken maar ook verschillende als je dat mooi vindt. Leuk voor een verjaardagsfeest.

Je hebt zo'n 15 flessen nodig maar het hangt ook af van het aantal kerstlichtjes dat je hebt en hoe groot je de lamp wilt maken.


1) Verzamel eerst genoeg flessen voor de lamp. Maak de flessen schoon met water om alle resten aan de binnenkant te verwijderen. Markeer dan twee punten met de watervaste stift op de hals van elke fles. Deze markeringen moeten recht tegen over elkaar zijn.

2) Boor vervolgens twee gaten op de door
jouw gemarkeerde punten. Gebruik hierbij een boor met een diameter van (ongeveer) 3 millimeter.

3) Begin aan n kant van het kerstverlichting snoer en breng het via de hals van de fles naar binnen. In elke fles passen ongeveer vijf tot zes lampjes. Zorg ervoor dat er twee snoeren uit de fles komen. Tel wel even van tevoren of je uitkomt met de lampjes en de hoeveelheid flessen.


4) Om te voorkomen dat de lampjes straks weer uit de fles komen, dien je een lus te maken met de kabelbinders door deze door de geboorde gaten te halen. Zorg dat het lichtsnoer langs beide kanten van de kabelbinder loopt. Knip het uiteinde van de kabelbinder af.

5) Zitten alle lichtjes in de flessen? Pak dan de lichtsnoeren tussen elke fles en bundel deze. Hoe strakker je de snoeren bij elkaar trekt, des te meer het een vorm van een lamp krijgt. Afhankelijk van de hoeveelheid flessen die je hebt gebruikt, is het misschien een tip om twee aparte lampen te maken en deze later samenvoegen.

Je hebt nu een ware geupcyclede en zeer originele lamp!


Tip

  • Je kan de lamp aan het plafond hangen maar ook aan een muur kan hij heel mooi uitkomen.

© Knutselwerkje van www.knutselidee.nl


Wat vind je van dit werkje?

spatje

Meer tips
Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop