Geldster cadeau vouwen

Wat heb je nodig:
  • Bankbiljet om cadeau te doen.
Voor dit knutselwerkje geldt © Copyright www.knutselidee.nl
Als je naar een verjaardag, bruiloft of ander feest gaat wil je natuurlijk iets leuks geven. Gewoon geld geven is niet het leukste cadeau. Het is best een handig cadeau maar je geeft liever een 'echt' cadeautje. Als je het geld echter op een mooie manier vouwt dan is het al een heel stuk leuker.
Op deze pagina zie je hoe je briefgeld kan vouwen tot een ster. Het maakt niet uit welke waarde je briefgeld heeft. Je vouwt altijd op dezelfde manier. De ster kun je aan beide zijde gebruiken. Net wat je mooier vindt.

1) Begin met een bankbiljet in de waarde die je wilt geven. Als je een ongevouwen biljet hebt dan wordt het eindresultaat meestal wat mooier. En een biljet van 5 euro werkt ook goed en wil je 15 euro geven kun je altijd 3 keer een ster vouwen.

2) Vouw het biljet eenmaal over de lange zijde doormidden en vouw het biljet daarna weer open. Het gaat nu om de middellijn voor de volgende vouw.

3) Vouw nu een zijkant zo dat de onderpunt precies in het midden uitkomt en de vouw precies op de bovenpunt eindigt.


4) De rode lijn in het vorige plaatje is de lijn waarover nu gevouwen wordt. Dan krijg je dus wat je hiernaast ziet.

5) Draai het biljet om en vouw het laatste stuk ook over de laatste lijn zodat je een driehoek krijgt. Het kleine puntje dat je overhoudt kun naar binnen vouwen zodat je het niet meer ziet.

6) Vouw het bankbiljet eenmaal doormidden met twee uiteinden precies op elkaar, vouw het daarna weer open. Doe dit nogmaals met twee andere punten en vouw hem ook weer open. De hulplijnen die je dan krijgt geven het midden aan waar ze snijden.

7) Vouw een punt precies met de punt naar het midden. Dan krijg je wat je hiernaast ziet.


8) Doe dat ook met de andere twee punten en dan komen ze alle drie precies in het midden uit. Het lijkt op de foto of er ruimte tussen zit maar dat komt omdat de gevouwen punten weer omhoog veren als de foto gemaakt wordt.

9) Draai het biljet ondersteboven en zorg dat een vouw van een punt onderin ligt. Dan vouw je onderkant weer naar het midden toe waardoor de punt aan de onderkant eruit steekt zoals op de foto.

10) Doe dat dan ook met de andere twee kanten zodat alle punten aan de bovenkant liggen. De laatste punt overlapt zowel aan de linker als de rechterkant. Til dat deel (hier rood) even op en stop het onder de eerste vouw die je gemaakt hebt.

11) Dan zitten de punten allemaal stevig en is de ster klaar.
Wel kun je nog deze ster op een mooie manier in een kaart verwerken. Dan is het echt helemaal af.

12) Dit is hoe de ster er aan de andere kant uit ziet. Ook heel mooi.
Als je het papier via de andere kant maakt dan ziet de ster er anders uit omdat je dan een andere geldtekening op de ster ziet.


Meer vouwideeŽn met geld vind je bij bol.com in de boeken met geldcadeautjes
Of kijk voor een tweedehands boekje om geld te vouwen op de wenskaartenwinkel.
Tip

  • Deze sterren kun je ook van gewoon papier maken en er kaarten of ingepakte cadeautjes mee versieren.

Nog een werkje in het thema geldcadeau bekijken?
Geld geven in een dennenappel
Taart cadeau
Bruidstaart met geld

© Knutselwerkje van www.knutselidee.nl


Wat vind je van dit werkje?

spatje

Meer tips
Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop