Verjaardagskalender (bruiloft)

Wat heb je nodig:
  • Foto's van gasten.
  • Foto van bruidspaar.
  • Geboortedata gasten.
  • Fotokarton (wit).
  • Perforator.
Voor dit knutselwerkje geldt © Copyright www.knutselidee.nl
Dit idee is ingezonden door:
  • Bep Heeneman
Verjaardagskalender t.b.v. bruiloften
Voorbereiding:
Zorg dat iemand een leuke (staande) foto maakt van bruid en bruidegom tijdens het passen van de bruidskleding. Vraag aan alle gasten die de hele dag uitgenodigd zijn een fotootje ter grootte van een stuiver; niet uit laten knippen zelf doen!
Noteer van iedere gast de geboortedatum.

kalender2

Kalender:
Neem het fotokarton, hier zit een schutblad op dat haal je eraf. Door de bovenzijde met perforator gaatjes maken.
Op de computer een documentje maken met bijvoorbeeld een simpel randje (ik gebruikte ballonnetjes rood en blauw). Binnen de rand aan de linkerkant ruimte vrijhouden voor een staande foto en bovenin typ je de naam van de maand in b.v. fel blauw. De rechterkant over 2 kolommen verdelen en daar tik je de dag met een regel ertussen zolang er geen verjaardag is.
Als die dag een verjaardag is neem je drie regels, tik de naam achter de datum en voor de datum sla je een rond gaatje (of op een plek in de buurt)

kalender Dit kan bijv. met een mal uit een zeilwinkel. Leg het fotokarton op een stuk hardhout en geef met een hamer een harde klap op de ijzeren mal en zo krijg je een mooi rond gat (maar voor kinderen werkt het ook goed om de foto uit te knippen en op het papier te plakken) De foto van de jarige knip je ruim uit en plak je aan de achterkant met fotolijm zodat je de foto goed ziet. Je kan een beetje sjoemelen als je meerdere verjaardagen op een dag hebt.
Als je twaalf bladen hebt plak je de achterkant van januari aan juli enz. Hierdoor is de achterkant met de foto's bedekt. Rijg een wit lintje aan de bovenkant door de gaatjes zodat je 't aan een lusjes kan ophangen.

Als je het voor elkaar kan krijgen dat na de kerk c.q. stadhuis iemand bij een 1-uur fotograaf het rolletje gaat ontwikkelen en afdrukken dan kan je tijdens de receptie foto's opplakken van het bruidspaar. Het bruidspaar krijgt dus een verjaardagskalender met foto's van alle gasten en per pagina een trouwfoto voor het feest gaat beginnen.
Tip

  • Als je wilt kan je ook nu een verjaardagskalender maken van je eigen familie en vrienden zonder dat je eerst moet trouwen. :-)

Nog een werkje in het thema verjaardag bekijken?
Vissenkom van CD
Giraffen trakteren
Krans van ballonnen

© Knutselwerkje van www.knutselidee.nl


Wat vind je van dit werkje?

spatje

Meer tips
Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop