Verjaardagskalender in dozen

Wat heb je nodig:
  • Grote kartonnen doos
  • Fototoestel
  • Lamineerapparaat
  • Plakband
Voor dit knutselwerkje geldt © Copyright www.knutselidee.nl
Dit idee is ingezonden door:
  • Kicki Janse
Een unieke verjaardagskalender voor in de klas.
Alle kinderen en de juf/meester zitten in een stapel kartonnen dozen. Ieder met hun eigen datum erbij.
Om te beginnen heb je een grote stevige kartonnen doos nodig waar de kinderen makkelijk in kunnen op verschillende manieren. Deze plaats je op een paar tafels zodat hij wat hoger staat. Het fototoestel zet je bij voorkeur op een statief zodat alle foto's op dezelfde manier genomen worden.
Nu gaat ieder kind n voor n op de foto. Ze mogen in de doos een leuke pose aannemen. Zitten, liggen op de knien. Wel allemaal naar het fototoestel kijken. In principe moeten alle ledematen binnen de kartonnen doos blijven. Alleen in een aantal speciale gevallen zou je daar vanaf kunnen wijken. Het moet dan echter met het bij elkaar voegen van de foto's wel kunnen.
Voor de gezelligheid kun je de kinderen ook een ballon geven.
Ook een paar lege dozen fotograferen en bijv met alleen een ballon.
Als alle foto's gemaakt zijn dan kunnen ze afgedrukt worden. Eventueel eerst nog bij allemaal de datum erin zetten. (Zie tip)
De foto's lamineer je dan en knipt ze af precies langs de buitenrand van de doos. Hierna kunnen de foto's aan elkaar geplakt worden. De lege dozen kun je gebruiken om het geheel passend te maken.
Het aan elkaar plakken doe je aan de achterkant met plakband. Daarna een mooi plekje in de klas opzoeken om de verjaardagskalender op te hangen.

kalenderindoos
Tip

  • Je kan de datum ook op een blad laten schrijven door de kinderen. Grote tekst. En dan deze laten vasthouden, of ophangen in de doos. In ieder geval goed zichtbaar.

Nog een werkje in het thema foto bekijken?
Anonieme foto voor juf (Valentijnsdag)
Scrapbook schilderij van vakantie
Collage maken

© Knutselwerkje van www.knutselidee.nl


Wat vind je van dit werkje?

spatje

Meer tips
Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop