Kokertasje cadeau

Wat heb je nodig:
  • Leeg blikje of koker
  • Behang
  • Splitpennen
  • Lijm
Voor dit knutselwerkje geldt © Copyright www.knutselidee.nl
Dit idee is ingezonden door:
  • Yvonne Poortvliet
Een kokertasjes maak je om iets kleins cadeau te doen. Je kan er snoepjes of dropjes in doen, maar ook (klein)geld of een cadeaubon.
Je kan ze maken van allerlei lege blikjes of kokers. Die je hieronder ziet is gemaakt van een leeg theeblikje maar je kan ook plastic buis nemen in alle maten.

Neem een stuk effen behang of karton, net zo breed als je koker. Meet de omvang van je koker en neem dan circa 8 centimeter extra. Deze extra lengte is om de bovenkant te maken.
Neem dan behang of stevig cadeaupapier en knip dit op de maat die je rondom hebt gemeten en in de breedte. Aan beide zijde 1,5 tot 2 centimeter minder als de onderlaag.
Neem dan 6 stukken foam, 2 voor de bovenzijde om aan beide kanten op het tasje te plakken, 2 stukken foam voor de hengsels en 2 stukken foam voor de zijkanten, rondom plakken.
De hengsels bevestigen met twee splitpennen.
Het tasje kan je zelf versieren naar eigen idee. Ook met stukjes foam, maar ook lint, knopen en strookjes stof is mogelijk.
De zijkanten van de koker beplakken met dezelfde kleur behang of karton die je gebruikt hebt als ondergrond.

kokertasje2

kokertasje1
Tip

  • Als je een leuke cadeaubon zelf (gratis) wilt maken moet je eens kijken op geefeentegoedbon.nl. Je kan hem daar naar eigen idee maken en dan printen en in dit leuke kokertasje doen.

© Knutselwerkje van www.knutselidee.nl


Wat vind je van dit werkje?

spatje

Meer tips
Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop