Hoedje van papier

Wat heb je nodig:
 • Krant.
 • Schaar.
 • Eventueel plakband.
Voor dit knutselwerkje geldt © Copyright www.knutselidee.nl
minist1

Een hoedje van papier is een grote hoed met eventueel een mooie pluim bovenop. Dit hoedje is makkelijk te vouwen en leuk op een verjaardagspartijtje.

Neem een groot rechthoekig stuk papier wat 1-1/2 keer zo lang als breed is (bijvoorbeeld een krant). Vouw deze in de lengte dubbel (zie eerste plaatje). Houd de vouw aan de bovenkant en vouw het papier nu dicht als een boek en meteen weer open.Je kan nu goed het midden zien. Vouw nu de rechter bovenhoek tegen het midden aan. Hierna vouw je de linker bovenhoek naar het midden. De (bovenste) onderste rand wordt daaroverheen gevouwen. Daarna het blad omdraaien en ook de andere onderrand omhoog vouwen.
Nu alleen de uitstekende puntjes van de randen nog even naar achter toe omvouwen. Je kan als het nodig is wat plakband gebruiken om alles vast te zetten. Maar meestal is dat niet nodig. En het hoedje van papier is klaar.

Je kan er nog een mooie pluim bovenop maken door een reep papier, ook van de krant, als een kammetje in te knippen. Dan wat lijm aan de onderkant en oprollen. De pluim moet je boven op het hoedje plakken. Nu kan je het geheel op je hoofd zetten en mooi dat je dan bent!

minist2
Tip

 • Je kan, met het hoedje op, het onderstaande liedje zingen.

  En, twee, drie, vier,
  Hoedje van, hoedje van
  En, twee, drie, vier,
  Hoedje van papier.

  En als dat hoedje dan niet past,
  Zet ik het in een glazen kast,
  En, twee, drie, vier,
  Hoedje van papier.

© Knutselwerkje van www.knutselidee.nl


Wat vind je van dit werkje?

spatje

Meer tips
Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop