Armband van lege koffiecups

Wat heb je nodig:
  • Gebruikte koffiecups
  • Mesje.
  • Hamer.
  • Prikpen.
  • Draad
  • Naald
Voor dit knutselwerkje geldt © Copyright www.knutselidee.nl
Van lege koffiecups kun je mooie sieraden maken. Bijvoorbeeld armbanden. Hoe je dat kan doen lees je hieronder en de plaatjes maken veel duidelijk. Gebruik voor de armband n kleur cupjes of combineer enkele kleuren die goed bij elkaar passen.

Begin met de gebruikte cups. Hier moet het folie afgehaald worden om hem leeg te kunnen maken.

Haal met een broodmes zoveel mogelijk de koffie uit de cupjes. Als bijna alles eruit is dan kun je de cupjes onder de kraan verder uitspoelen zodat ze helemaal schoon zijn.

Plaats de capsule met de open kant naar beneden en sla deze met een hamer plat. Draai langzaam in het rond totdat hij echt helemaal plat is geworden.


Gebruik het plaatje hiernaast om te kijken waar je met een stift vier stipjes kan geven op de aluminium kant.

Met een prikpen of grote punaise kun je nu een gaatje prikken op de vier plaatsen die je hebt aangegeven.

Draai de capsule met de gekleurde kant naar binnen om bijvoorbeeld een ballpoint zodat hij mooi rond komt te staan. Zorg er voor dat de pen in het midden tussen de vier gaatje komt zodat aan iedere kant twee gaatjes komen te zitten.


Neem dan (elastiek) draad om armbanden te maken en steek dat draad met een naald door de gaatjes waardoor de koffiecupjes netjes op een rij komen te zitten. Pas ze om je pols en als je er genoeg hebt dan knoop je de uiteinden stevig aan elkaar en knipt de restjes eraf.

Dan is je armband af en kun je ze dragen naar een verjaardagsfeestje. Of je geeft ze cadeau. Ook heel geschikt voor moederdag.
Tip

  • Je kan ook nog wat extra kralen tussen de stukjes doen als je dat mooi vindt. Dat kan tussen de cupjes of tussen het open deel van een cupje!

Nog een werkje in het thema moederdag bekijken?
Madeliefje
Narcis
Oorbellen van tube

© Knutselwerkje van www.knutselidee.nl


Wat vind je van dit werkje?

spatje

Meer tips
Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop