Inpakken en een leuk verjaardagscadeau

Wat heb je nodig:
  • Cadeau.
  • Effen gekleurd pakpapier.
  • Plakband.
  • Stift of verf.
  • Ander knutselspul.
Voor dit knutselwerkje geldt © Copyright www.knutselidee.nl
pakket1 Als je een cadeau leuk wilt inpakken kan je er heel simpel iets leuks van maken. Dat is heel leuk bij iedere gelegenheid waar je een cadeautje geeft en ook als surprise met Sinterklaas. Je moet alleen wel een rechthoekig pakje hebben, dus eventueel eerst in een doosje pakken.

Doe het pakpapier om het pakje heen waarbij de langste zijden iets over elkaar heen gaan. Plak die kanten vast met plakband. Dan de overstekende stukken naar beneden vouwen en gelijk de zijkanten naar elkaar toe. (Zie plaatje hiernaast) Aan ťťn kant vouw je de punt naar boven en plak je die vast met plakband. De andere kant laat je zitten en plakt alleen de losse delen aan de onderkant vast met plakband.
Je krijgt dan een figuur zoals hieronder.

pakket5 En dan komt de grote truc! Je gaat nu het figuur wat je hebt gekregen zo schilderen, beplakken of anders versieren tot je bepaalde figuren krijgt.

Wat dacht je van een potlood? Teken eerst de punt door twee cirkels te trekken een eindje van de punt van het pakje. Teken dan vier boogjes van rand tot rand en dan nog drie lijnen bovenop van af de boogjes tot de rand.

Ook een vis is een mogelijkheid. Plak van karton een aantal vinnen en een staart onder het pakje. Ook het mondje en het oog kan je van een stukje karton maken. Teken dan ook nog wat schubben en de vis zwemt bijna meteen weg.

pakket3 Een clown!
Dat is ook leuk te geven. Kleur het pakje in felle kleuren . Maak een rondje bovenop de punt van het hoedje. Het gezicht kan je er natuurlijk op schilderen. Maar knippen en plakken met stukjes gekleurd karton kan ook.
Dan nog wat knopen eronder en ook de clown lacht je tegemoet.

Als laatste voorbeeld een muisje.
Ook niet moeilijk. De oren en de staart uit een stukje karton knippen en op het pakje plakken. De ogen en de neus kleuren en Piieeep.Foto ingezonden door: Gineke


Foto ingezonden door: Michael te Spijkenisse


Foto ingezonden door: Bianca.


Hieronder kun je een filmpje bekijken met dit werkje:Tip

  • Er zijn vast nog meer ideeŽn om zo'n doosje te versieren. Denk even aan de hobby van diegene die het pakje krijgt en misschien weet je meteen wat je maken kan.

© Knutselwerkje van www.knutselidee.nl


Wat vind je van dit werkje?

spatje

Meer tips
Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop