Sierkwastjes

Wat heb je nodig:
  • Koord kunstleer
  • Sleutelhanger
  • Stevig touwtje
  • Schaar
  • Glittersteentjes
  • Transparante lijm
Voor dit knutselwerkje geldt © Copyright www.knutselidee.nl
Wat je stijl ook is, sierkwastjes passen bij iedere look en je kunt ze overal aanhangen. Zeker als ze zo leuk zijn als deze en ze zijn in een handomdraai gemaakt. Als je de smaak te pakken hebt kun je er gerust meer maken want ze zijn ook erg leuk om cadeau te doen bij een verjaardag.

1) Neem het kunstleren koordje en knip daar allemaal stukjes van ongeveer 15 centimeter vanaf. Je hebt er ongeveer 10 nodig. Als je nog meer stukjes knipt dan wordt het kwastje aan de sleutelhanger steeds dikker.


2) Stapel al de koordjes op elkaar en steek ze door de ring van de sleutelhanger. Vouw ze dan dubbel en zorg dat de onderkanten allemaal netjes op dezelfde lengte hangen. Bind het bundeltje dan vast aan de bovenkant met een kort stevig stukje touw dat je er eerst een paar keer stevig omheen draait.


3) Maak dan het sierkwastje af door over het stukje touw een strookje glittersteentjes te plakken. Zet deze goed vast met lijm. En dan is het sierkwastje klaar en kun je hem gebruiken als sleutelhanger of tassenhanger. Maar er zijn vast nog meer leuke plaatsen waar je ze kan gebruiken zoals bijvoorbeeld aan een etui of als oorbellen!


Alle kleuren kunnen gebruikt worden!


En hoe mooi hangen ze aan de rand van je schoenen!
Copyright Karakter Uitgevers B.V.
Dit knutselwerkje is met toestemming overgenomen uit het boekje:
Knutselen met Jill.
In dit boekje laat Jill zien hoe makkelijk je de leukste knutselideeŽn kunt maken. Voor fashion, beauty, voor op je kamer of een feestje. Er staan 25 coole DIY-projecten in het 128 bladzijden tellende boek.

Lees meer over het boek

Tip

  • Je kunt deze kwastjes in plaats van met een kleur ook met allemaal verschillende kleuren touwtjes maken. Dan heb je een regenboogkwastje. Hoe cool is dat!

Nog een werkje in het thema moederdag bekijken?
Armband van fles
Paperclip ketting
Voorraadpotje maken

© Knutselwerkje van www.knutselidee.nl


Wat vind je van dit werkje?

spatje

Meer tips
Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop