Strijkkralenschaal

Wat heb je nodig:
  • Strijkkralen.
  • Schaal.
  • Olijfolie.
  • Oven.
Voor dit knutselwerkje geldt © Copyright www.knutselidee.nl
Dit idee is ingezonden door:
  • Anna Videler
Met strijkkralen kun je leuke figuren maken op een plankje door deze dan aan elkaar te strijken. Maar je kan nog veel leukere dingen met strijkkralen maken. En dan heb je een heel mooi cadeautje om aan iemand te geven.
Het is heel erg simpel te maken!
Neem een schaal, die in de oven kan! Je verwarmt de oven voor op 200 graden. Giet een beetje olijfolie in de schaal en smeer de olie uit.
Nu kan je de strijkkralen verspreiden, en er mogen geen gaten tussen zitten. Je kunt ze heel netjes rondje naast rondje neerleggen of ze gewoon erin smijten en een beetje glad verdelen. Het geeft verschillende effecten dus misschien moet je alle manieren een keer proberen.
Als je klaar bent, kun je de schaal in de oven zetten.
Een tip is om er bij te blijven! Want het duurt 4 tot 6 minuten voor de kralen aan elkaar gaan smelten maar je schaal kan ook eerder klaar zijn, of iets later. Als je schaal klaar is meteen uit de oven halen (Vergeet niet dat de schaal heet is dus ovenhandschoenen aan!) en laat je hem helemaal afkoelen.
Eerst lijkt het alsof de strijkkralen helemaal vast gekoekt zijn aan de schaal, Maar dat is niet zo. Je kunt de schaal in de koelkast zetten maar dat hoeft niet.
Als je schaal van strijkkralen helemaal afgekoeld is, kun je het bakje van kralen eruit halen.

strijkkralenschaal


Gesmolten strijkkralen schaaltje.

Tip

  • Gebruik ook eens een andere vorm schaal. Als je er maar rekening mee houdt dat de strijkkralen er wel uit moeten kunnen.

Nog een werkje in het thema Kralen bekijken?
Vriendenbandje
Meloenpitten ketting
MozaÔek maken

© Knutselwerkje van www.knutselidee.nl


Wat vind je van dit werkje?

spatje

Meer tips
Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop