Zo bereid je een knutselmiddag perfect voor! (Artikel)

Voor dit knutselwerkje geldt © Copyright www.knutselidee.nl
Knutselen is niet alleen superleuk, maar het is ook nog eens goed voor de fijne motoriek van de kids. Het geeft kinderen ook de kans om hun verbeelding te gebruiken. Gelukkig zijn er meer dan genoeg knutselideeŽn om te bespreken. We gaan ook in op de voorbereiding. Zorg bijvoorbeeld dat je tafelhoezen in huis hebt om de tafel te beschermen. Zeker kleine kinderen zullen niet alleen netjes op papier tekenen. Je wilt niet met een tafel vol lijm achterblijven nadat de knutseldag voorbij is. In dit artikel geven we je een aantal leuke knutselideeŽn die je samen met je kinderen en hun vriendjes of vriendinnetjes kunt uitproberen.

Knutselen hoeft niet ingewikkeld te zijn en kan al met papier

Je hebt niet veel nodig voor een leuke knutselmiddag, alleen papier al geeft ontzettend veel opties. Je kunt bijvoorbeeld leren een raket, kikker of dino te vouwen. Hele ingewikkelde origami is natuurlijk wat teveel gevraagd van kleine kinderen maar er zijn veel simpele mogelijkheden. Er is natuurlijk ook altijd het klassieke vliegtuigje. Wanneer je scharen, plakband, lijm en andere accessoires aan het knutselen toevoegt zijn de opties nog veel gevarieerder. Een goede knutselmiddag begint dan ook met goed gevulde opbergkasten. Ook knutselen met wc-rollen is heel erg leuk. WC-rollen zijn ideaal om om te toveren in leuke dieren. Denk aan een papegaai, slang, panda of flamingo.

Maak het knutselen een leuke activiteit

Alhoewel je kinderen niet moet onderschatten, wil je een knutselmiddag ook weer niet te ingewikkeld maken. Kleine kinderen hebben vaak niet een eindeloos concentratievermogen. Maak er ook niet een te serieus gebeuren van waar het kind druk voelt om precies te knutselen zoals het moet. Maak het leuk en lach erom.

Wissel eens af met andere actieve bezigheden

Eigenlijk is tuinieren ook knutselen. Zeker tijdens de lente en in de zomer kun je een knutselmiddag combineren met tuinieren met de kinderen. Denk bijvoorbeeld aan het versieren en schilderen van bloempotten en daarna er plantjes in verpotten. Op deze manier leren de kinderen ook nog iets over natuur.

Daarna is het natuurlijk tijd om op te ruimen!

Na het knutselen moet er natuurlijk ook opgeruimd worden. Wij raden aan om de kinderen hierbij te betrekken. Op deze manier leert het kind om alles netjes achter te laten en verantwoordelijkheid te nemen. Aan wie willen de kinderen het geknutselde meesterwerk geven? Zo leer je je kids ook nog eens dat het leuk is om kadootjes te geven!
© Knutselwerkje van www.knutselidee.nl


Wat vind je van dit werkje?

spatje

Meer tips
Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop