Hyacinten en Krokussen

Wat heb je nodig:
  • Vouwblaadjes.
  • Satéprikkers.
  • Lijm.
Voor dit knutselwerkje geldt © Copyright www.knutselidee.nl
Dit idee is ingezonden door:
  • Grietjekarwietje
hyacintdetail De lentekriebels zijn er weer als in de bollenstreek de bollenvelden kleuren! Maar je kan zelf het hele jaar door leuke vrolijke hyacinten en krokussen in een vaasje hebben als je ze maakt van papier.
Met origami vouwkunst is dit geen probleem.
De hyacinten kun je het beste vouwen met vouwblaadjes van 3 centimeter vierkant. Op elk steeltje zitten 16 bloemetjes dus je moet wel een aantal bloemetjes vouwen voor je een hele hyacint hebt.
Het vouwschema vind je onderaan deze pagina.
De krokussen zijn gevouwen met papier van 6 centimeter vierkant en worden op dezelfde manier gevouwen als de bloemetjes van de hyacinten.
Al de steeltjes zijn satéprikkers waar een strookje van een groen vouwblaadje omheen gerold is. En daarna nog een paar groene blaadjes als blaadje :-)

Voor de hyacint: De eerste bloemetjes plak je met de bloem naar boven op het steeltje. Houd enkele bloemen achter en plak de rest met het bloemetje naar beneden op het steeltje. De 'gaten' vul je daarna op met de bloemetjes die je aan de kant hebt gehouden. Gebruik gewoon hobbylijm en vooral eentje die lekker snel droogt.

hyacinttotaal

vouwschemahyacint
Tip

  • Je kunt verschillende kleuren gebruiken om de bloemen te maken.

Nog een werkje in het thema lente bekijken?
Rups op een blaadje
Vlinder van kledinghangers
Fleurige lentebol

© Knutselwerkje van www.knutselidee.nl


Wat vind je van dit werkje?

spatje

Meer tips
Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop