Kip 1

Wat heb je nodig:
  • Stuk geel vierkant papier.
  • Schaar.
  • Stukjes gekleurd papier.
  • Lijm.
Voor dit knutselwerkje geldt © Copyright www.knutselidee.nl
Dit idee is ingezonden door:
  • Elly van Noort
kip1 Een kip maken uit een vierkant papiertje!

Vouw eerst tweemaal diagonaal. (A) En ook weer open vouwen. Dan het blaadje omdraaien en tweemaal doormidden vouwen volgens B. Weer alles openvouwen en dan moet je de laatste vouwen weer uitvoeren waarbij je de schuine vouw (van de eerste keer) ook meteen weer vouwt.

kip2 Ofwel je krijgt een vierkant waarbij in de binnenkant de blaadjes andersom zitten. (Knap hoor als je me nog volgt!) Nu het puntje (C) naar beneden vouwen waardoor plaatje D overblijft. Ook aan de achterkant vouw je het puntje naar beneden. Op plaatje D zie ja dan dat je n van de puntjes zo dubbel vouwt dat plaatje E overblijft. En dat is het begin van de kip.

kip3 Dan plak je een grote en kleine cirkel op de plek van het oog. Een oranje of rood kammetje bovenop en natuurlijk een kleine snavel. Deze knip je uit een stukje oranje (rood) papier. Zie het voorbeeld bij F. Deze plak je allemaal met een klein beetje lijm op de juiste plek.. Als je zorgt dat het papier bij de snavel tegen elkaar geplakt zit dan blijft de kip mooi zitten omdat de onderkant iets uit elkaar gaat staan.Foto ingezonden door: Ramin


Foto ingezonden door: ?

Tip

  • Je kan een grote en wat kleine kippen maken. Dan kan je de kuikens een beetje onder moeders vleugels stoppen!

© Knutselwerkje van www.knutselidee.nl


Wat vind je van dit werkje?

spatje

Meer tips
Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop